22 Μαρτίου, 2015

Να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαπλοκής

Δημήτρης Τσιόδρας

Στη ΝΕΡΙΤ φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Δημήτρης Τσιόδρας. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «από τον Νοέμβριο υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο φαίνεται στη στραγγισμένη οικονομία». «Όλο αυτό το κλίμα πρέπει κάποια στιγμή να αρθεί για να δούμε που πάμε», σημείωσε.

Τόνισε παράλληλα ότι «το κόστος προσαρμογής πληρώθηκε κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα» υπενθυμίζοντας ότι «τη δουλειά τους έχασαν 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι -αριθμός καθόλου αμελητέος- ενώ αντίθετα από τον ιδιωτικό τομέα απολύθηκαν περίπου 1 εκατ. εργαζόμενοι». «Στο πώς λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας έχει κάποια ευθύνη και το κράτος» πρόσθεσε. «Δεν θέλω να στείλω λογαριασμό πουθενά απλώς περιμένω μία διαφορετική αντιμετώπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχω δει ακόμα», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαπλοκής». «Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αν αυτά τα ζητήματα δεν λυθούν», είπε.

Αναφορικά με το ζήτημα του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, τον οποίο χθεσινό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος εμφανίζει να υποσχόταν την επαναπρόσληψη απολυμένων υπαλλήλων στο Δημόσιο, με δικηγορική προμήθεια 12%, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «το ερώτημα είναι αν ο υπουργός είχε κατά νου, στη δημόσια θέση την οποία κατέχει σήμερα, το δημόσιο συμφέρον ή το συμφέρον εκείνων τους οποίους εκπροσωπούσε ως δικηγόρος τόσο καιρό».

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου

ΝΕΡΙΤ