8 Ιανουαρίου, 2017

«Μπορεί να έχουν διορίσει και το περιστέρι των Φώτων...»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με τους Γιάννη Σκάλκο και Ελένη Χρονά.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπενθυμίζοντας πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και η υπερβολική καθυστέρηση, όπως έχουμε δεί και τα προηγούμενα χρόνια, φέρνει τη χώρα να διαπραγματεύεται με την πλάτη στον τοίχο με συνέπεια τα αποτελέσματα να μην είναι τα προσδοκώμενα. Επεσήμανε πως τα προγράμματα του Δ.Ν.Τ. αφορούσαν μέχρι τώρα αναπτυσσόμενες χώρες και όχι μέλη της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, όπως η Ελλάδα, που λειτουργούν εντός πλαισίου το οποίο επικαλούμαστε τώρα. Διαπίστωσε πως η φωνή σου σε μία διαπραγμάτευση είναι τόσο δυνατή όσο η αξιοπιστία σου και η απώλεια αξιοπιστίας της Κυβέρνησης οδηγεί τους εταίρούς να ζητούν δέκα προκειμένου να υλοποιηθούν τα πέντε. Προέβλεψε ότι το έδαφος μετά από τη σειρά των ευρωπαϊκών εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία δεν θα είναι καθόλου ευνοϊκό για την Ελλάδα, γεγονός που είναι σε γνώση των δανειστών οι οποίοι αφήνουν το χρόνο να κυλάει εις βάρος μας.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, διαπίστωσε πως το εργασιακό τοπίο καθορίζεται και από την ευρύτερη οικονομία, καλώντας να παραμεριστεί η μικροπολιτική και να δοθεί βάση στην παραγωγή, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι να μην είναι έρμαια των εργοδοτών υπό το πρίσμα της ανεργίας. ‘Εκρινε πως, μακροπρόθεσμα, η επανεκκίνηση της οικονομίας εξαρτάται από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, την ποσοτική χαλάρωση και τη δοκιμαστική, εντός του 2017, έξοδο στις αγορές περιγράφοντας έναν Οδικό Χάρτη αναγκαίο για να επέλθει η, απαιτούμενη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία προς οφελος και των εργαζομενων.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του κρίνοντας πως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές αλλά δεν είναι και σε θέση να τις αποφύγει, καθώς σε ενδεχόμενη αποτυχία κατά την αξιολόγηση μπορεί να αποτελέσουν πόρτα διαφυγής. Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως αόρατο τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κλείνουν μαζικά τα μπλοκάκια και οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται σε ένα ασφαλιστικό καθεστώς που είναι πλέον φορολογικό. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύει η επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 2,7 % και ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα ο προϋπολογισμός. Διαπίστωσε πως η μεγάλη μέριμνα της Κυβέρνησης είναι η διόγκωση ενός πελατειακού κράτους, με την αύξηση των μετακλητών και των Γενικών Γραμματέων, λεγοντας αστειευομενος ότι απορει εάν ακόμα και το περιστέρι που αφήνει ο Πρωθυπουργός τα τελευταια χρονια κατά τον αγιασμό των υδάτων, είναι κι αυτό διορισμένο…

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής