10 Απριλίου, 2019

Μόνο το Ποτάμι μπορεί να εκφράσει τον μεσαίο χώρο στην Ελλάδα

Θανάσης Χειμωνάς

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Θανάσης Χειμωνάς, στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση" της ΕΡΤ

Τους στενούς εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά, στηλίτευσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς, σε συνέντευξη του παραχώρησε στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” της ΕΡΤ. “Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν μπορούν να μιλάνε για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς όταν οι μεν συνεργαζόταν με τον Καμμένο και οι δε έχουν πάει τέρμα δεξιά, με αφορμή το Μακεδονικό”.

Ο Θανάσης Χειμωνάς εκτίμησε πως τη συγκεκριμένη περίοδο στην Ελλάδα “μόνο το Ποτάμι μπορεί να εκφράσει το χώρο που ξεκινάει από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά και φτάνει μέχρι την ανανεωτική κεντροαριστερά” και εξέφρασε την άποψη πως “ο κίνδυνος της ακροδεξιάς που υπάρχει στην Ευρώπη, πρέπει να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά”.

Ερωτώμενος για το σκάνδαλο Novartis που μονοπωλεί την επικαιρότητα, υπογράμμισε πως “το πιο εντυπωσιακό είναι η εργαλειοποίηση του, υπαρκτού και παγκόσμιου, σκανδάλου της Novartis”, με όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Τέλος, σχετικά με τους λόγους αποχώρησης του από το ΚΙΝΑΛ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε πως “Το ΚΙΝΑΛ υιοθέτησε έναν ξύλινο λόγο, προσέφυγε σε μια ρητορική που θύμιζε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση και έκανε δεξιά στροφή. Δεν με ενδιέφερε η συνεργασία μου με ένα τέτοιο κόμμα”.

Δείτε το βίντεο εδώ.