7 Ιουνίου, 2016

Μόνο αν κοπούν οι δαπάνες του κομματικού κράτους, θα μειωθούν οι φόροι

Ποτάμι

Στην εκπομπή "Καλημέρα Θεσσαλία" φιλοξενήθηκε ο περιφερειακός συντονιστής της Θεσσαλίας, Δημήτρης Σακατζής, με αφορμή την καμπάνια εναντίον της υπερφορολόγησης που πραγματοποιείται από το Ποτάμι σε όλη την Ελλάδα.

Ενώ η υπερφορολόγηση καταστρέφει την οικονομία της χώρας, το Ποτάμι έχει άλλη λύση. Μόνο αν κοπούν οι δαπάνες του κομματικού κράτους, θα μειωθούν οι φόροι. "Να απολύσουμε όμως δημοσίους υπαλλήλους είναι η εύκολη λύση, που στην ουσία δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα" υποστήριξε ο κύριος Σακατζής. Το Ποτάμι έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο με κοστολογημένες προτάσεις και είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει το κομματικό κράτος που αντιδρά σε κάθε δυνατότητα μεταρρύθμισης. Είναι απαράδεκτο να μειώνονται μισθοί εργαζομένων, ενώ γίνονται τόσες σπατάλες, το δημόσιο νοικιάζει τόσα κτίρια ενώ θα μπορούσε να αξιοποιεί τα δικά του κτίσματα. Δυστυχώς λείπει η κοινή λογική που το Ποτάμι προσπαθεί με προτάσεις και δράσεις να την φέρει στο προσκήνιο.

Αυτές τις προτάσεις για την υπερφορολόγηση που καταστρέφει την Ελλάδα παρουσιάζουν σήμερα στις 19:00, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας οι βουλευτές Κώστας Μπαργιώτας, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Απόστολος Παπαδούλης, πολιτικός υπεύθυνος Οικονομίας, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης:

http://www.thessaliatv.gr/videos/4935/meiwnoyme-dapanes---meiwnoyme-foroys-6-6-2016/

* Ο Δημήτρης Σακατζής είναι περιφερειακός συντονιστής Θεσσαλίας.