24 Ιουνίου, 2015

Στ. Θεοδωράκης: Μείωση δαπανών κι όχι φόροι, φόροι, φόροι

Ποτάμι

«Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να οδηγηθεί η ελληνική Οικονομία στην ανάπτυξη. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει σ’ αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαβεβαίωσε τον κ. Μοσκοβισί πως το Ποτάμι και κατά την εκτίμησή του και η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου θα στηρίξουν μια συμφωνία υπογεγραμμένη από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και αποκάλυψε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπήρξε κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σήμερα.

Η πλήρης δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

"Ήταν μια συνάντηση σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια δύσκολη μέρα. Ο κ. Μοσκοβισί μου επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει σήμερα συμφωνία. Ήταν κατηγορηματικός σε αυτό. Μας είπε ότι θέλει, και ότι πρέπει να υπάρξει σήμερα, συμφωνία για την Ελλάδα. Μας ρώτησε αν υπάρχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη χώρα. Τον διαβεβαίωσα τόσο για την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι όσο και για τη στάση που πιστεύω ότι θα τηρήσει η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου που θα είναι η στήριξη μιας συμφωνίας, η οποία θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων συμμάχων μας. Με ρώτησε και για την διάθεση της ελληνικής κοινωνίας και του είπα ότι αυτό που θέλει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι να τελειώνει επιτέλους αυτό το μαρτύριο και να υπάρξει μία νέα εποχή δίχως την αβεβαιότητα την οποία ζούμε σήμερα.

Του ανέφερα επίσης μερικές ενστάσεις που έχει το Ποτάμι γι' αυτή τη συμφωνία. Του είπαμε ότι δεν πρέπει οι συμφωνίες που έρχονται από την Ευρώπη να περιλαμβάνουν μόνο φόρους, φόρους, φόρους κι ότι θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία στην ανάπτυξη. Του παρουσιάσαμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς υπάρχουν περιθώρια για να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπάταλες στο δημόσιο ώστε να βρούμε από εκεί τα χρήματα και όχι από νέους φόρους.

Ο κ. Μοσκοβισί μας άκουσε προσεκτικά, μας είπε όμως πως αυτή είναι μία κουβέντα που θα πρέπει γίνει μετά τη συμφωνία, ενώ μας ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα, αν θέλει, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώνουν κάποιους όρους από εκείνους που συμφωνούνται σήμερα με τους εταίρους μας".

 

IMG_4453

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

24 Ιουνίου 2015