1 Απρίλιος, 2019

Μην περιμένετε μια καλύτερη Ευρώπη - Αλλάξτε την!

Τάσος Παππάς

Το LREM, το κόμμα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους της λίστας της (ευρωπαϊκής) Αναγέννησης, θέτοντας ως Επικεφαλής της λίστας την απερχόμενη υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Nathalie Loiseau.

Η Nathalie Loiseau υποστήριξε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου πως συντάσσεται με το όραμα του Ε.Macron για μια Ευρώπη της Ελευθερίας που προστατεύει τις αξίες μας και τη Δημοκρατία μας. Η Επικεφαλής της λίστας της Αναγέννησης διατύπωσε μια φράση που αποτυπώνει ξεκάθαρα ένα μήνυμα που αφορά κάθε Ευρωπαίο πολίτη: «Η Ευρώπη αντιμετώπισε κρίσεις και πλέον αναμένει μια Αναγέννηση. Θέλουμε να ανταποκριθεί στις επιθυμίες μας, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μας και θέλουμε μια Ευρώπη στο ύψος του ανθρώπου. Μην περιμένετε μια καλύτερη Ευρώπη, αλλάξτε την!».

Η Γαλλία, μέσω του LREM, καλεί τους πολίτες της ΕΕ να δώσουν την μάχη για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη απέναντι στους λαϊκιστές και την Ακροδεξιά. Καλεί την Γενιά του Erasmus που δεν γνώρισε σύνορα, που πήρε το πρώτο της χαρτζιλίκι σε φράγκο, δραχμή, μάρκο, πεσέτα κ.α., αλλά μεγάλωσε και σπούδασε με ευρώ, να αναλάβει τον δικό της ρόλο για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση.

Τι περιλαμβάνει το όραμα για τη Ευρωπαϊκή Αναγέννηση; Περιλαμβάνει: α)την απαγόρευση χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών κομμάτων από ξένες δυνάμεις, β)την επιβολή ευρωπαϊκών κανόνων στο διαδίκτυο κατά της ρητορικής μίσους και βίας, γ)κοινά ευρωπαϊκά σύνορα με σχηματισμό Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας με σκοπό την διαφύλαξη των συνόρων μας, δ)κοινή εμπορική πολιτική, ε)Ευρωπαϊκή Τράπεζα Κλίματος για τη χρηματοδότηση της οικολογικής μετάβασης και στ)Χρηματοδότηση της Καινοτομίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κάθε προοδευτικός και φιλελεύθερος Ευρωπαίος πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Macron για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στις 26 Μαΐου απέναντι στο ακροδεξιό μέτωπο Salvini- Le Pen, καθώς επίσης και απέναντι στον βαθύτατα συντηρητικό και επικίνδυνο για την συνοχή της Ευρώπης πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος M.Weber.

Στην Ελλάδα το μόνο πολιτικό κόμμα που συντάσσεται με το όραμα του Macron για την Ευρώπη είναι Το Ποτάμι, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει τους 30 πρώτους υποψήφιους της δικής του λίστας της Αναγέννησης, διότι αντιλαμβάνεται πλήρως πως η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και θα δώσει την δική του μάχη για να μην διαλυθεί αυτό το οικοδόμημα από την Ακροδεξιά και τους ανεύθυνους λαϊκιστές.

*Ο Τάσος Παππάς είναι επικεφαλής της Νεολαίας.

Πηγή: karditsapress.gr