3 Μαΐου, 2018

Μιλάμε μικροκομματικά, ενώ η χώρα χρειάζεται να αναζητήσει συναινέσεις μέσα από ουσιαστικό διάλογο

Μίλτος Κύρκος

Συνέντευξη του Μίλτου Κύρκου στο ραδιόφωνο 24/7 88,6, στον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού, στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας»

H Ελλάδα υποχρεώθηκε και έκανε μία σειρά μεταρρυθμίσεων, σε πλήρη αντίθεση με όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν, καθώς κανένα μνημόνιο δεν ήταν ιδιοκτησία των ελληνικών κυβερνήσεων. Πολλές από αυτές ήταν επώδυνες, πολλές από αυτές ήτανε λάθος, πολλές από αυτές υλοποιήθηκαν λάθος, όπως, επίσης, πολλές ψηφίστηκαν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Όλο όμως το πακέτο χρησίμευσε ώστε η Ελλάδα να μη χρεοκοπήσει ή για την ακρίβεια να χρεοκοπήσει, αλλά να γυρίσει πίσω ξανά.

Η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο θα πρέπει να βγει στις αγορές. H συζήτηση των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι πάνω σε αυτά που χρειαζόμαστε: την παραγωγική ανασυγκρότηση, το περίφημο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο δεν το έχουμε δει. Μια πραγματική συζήτηση πάνω σε όλες του τις πλευρές και κατά πόσον είναι υλοποιήσιμες οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, κατά πόσον ταιριάζουν με την ελληνική οικονομία. Όχι να επικεντρώνεται στις πιστοληπτικές γραμμές, στο εάν η έξοδος θα είναι καθαρή περισσότερο ή λιγότερο κλπ. Μιλάμε μικροκομματικά, ενώ η χώρα χρειάζεται να αναζητήσει συναινέσεις μέσα από ουσιαστικό διάλογο.

Ακούστε το απόσπασμα εδώ:

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής του Ποταμιού

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com