22 Φεβρουαρίου, 2018

Μια ανεύθυνη κυβέρνηση θέλει μόνο να σπιλώσει αντιπάλους κι όχι να αντιμετωπίσει τη διαφθορά

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Άκη Παυλόπουλο, στο bluesky συμμετείχε ο παναγιώτης καρκατσούλης, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι και πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού Π2 – Πρόοδος στην Πράξη. Ερωτώμενος για τα αποτελέσματα του Eurogroup είπε ότι για όποιον δεν μετέχει στην ευφορία του κ. Τσίπρα και έχει τις επιφυλάξεις του για την πορεία των πραγμάτων, η αποτυχία στο Eurogroup και το γεγονός ότι δεν πήραμε την δόση, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όταν ετέθη η υποχρέωση για τα κόκκινα δάνεια δεν υπήρξε καμία επιφύλαξη από πλευράς της κυβέρνησης. Επομένως, τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup; Ότι σε δύο εβδομάδες θα έρθει η ελληνική κυβέρνηση να πει τι; Δεν υπάρχει νέα πρόταση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πήγες απροετοίμαστη στο Eurogroup. Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόταση και εν τέλει κάνοντας ζημιά στη χώρα. Πέρα, όμως, από το τεχνικό κομμάτι των προαπαιτούμενων, αυτό που θέτει ο κ. Ντράγκι, ο οποίος διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των Ευρωπαίων, είναι η επιφυλακτικότητα απέναντι στις κινήσεις του κ. Τσίπρα: Από τη μια πλευρά ενθουσιασμός όταν πρόκειται για επικοινωνιακούς σχεδιασμούς εσωτερικής κατανάλωσης, κι από την άλλη η απουσία σχεδίου όταν πηγαίνει στο Eurogroup.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είπε ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
- Ή ότι είναι τελείως ανόητοι στην κυβέρνηση γιατί έστησαν μια ιστορία με τόσο πρόχειρο και διαβλητό τρόπο ώστε κάθε μέρα βάλλεται κι αναγκάζεται η κυβέρνηση να κάνει την μια υποχώρηση μετά την άλλη
- Ή – όπως είναι το πιθανότερο – είναι πάρα πολύ ικανοί διότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται, δεν τους ενδιαφέρει πως θα φτιάξουν τα πράγματα στο χώρο της υγείας, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν σκιές.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «Π στο τετράγωνο - Πρόοδος στην Πράξη»