4 Νοεμβρίου, 2014

Η μετριότητα ο χειρότερος εφιάλτης

του Γιώργου Παυλάκη Η αξια ενος μεγαλου δασκαλου ειναι οτι σχηματοποιει και σου δειχνει καινουριες πλευρες και οψεις της πραγματικοτητας. Για πολλα χρονια παλευα να κατανοησω και να εκφρασω το πως ενοιωθα για τη μεταπολιτευση και ιδιαιτερα την πασοκικη εποχη. Το ειπε ευστοχα ο Ραμφος στις ερωταπαντησεις, αναδειξαμε τα λαθος αξιακα προτυπα.

του Γιώργου Παυλάκη

Η αξια ενος μεγαλου δασκαλου ειναι οτι σχηματοποιει και σου δειχνει καινουριες πλευρες και οψεις της πραγματικοτητας. Για πολλα χρονια παλευα να κατανοησω και να εκφρασω το πως ενοιωθα για τη μεταπολιτευση και ιδιαιτερα την πασοκικη εποχη. Το ειπε ευστοχα ο Ραμφος στις ερωταπαντησεις, αναδειξαμε τα λαθος αξιακα προτυπα.

Ραμφος:
"Η μετριοτητα ο, τι χειρότερο. Εφιάλτης. Καμία φορά και φαντασίωση της δημοκρατίας η μετριότητα. Αυτό είναι η χειρότερη εκδοχή απ’ όλες. Να φανταστείς δηλαδή ως ιδεώδες αυτό το πράγμα. Αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό το ’81. Το πρόβλημα του ’81 που είχε πολλά θετικά στοιχεία, όπως μια αποκατάσταση ανθρώπων των περιθωρίων, (τους έκανε κανονικούς πολίτες), μια αναβάθμιση ιδιωτικού επιπέδου, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Αλλά έγινε ένα φάλτσο χτύπημα εκείνη τη στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι που έπρεπε να αποκατασταθούν και απεκαταστάθησαν, ταυτοχρόνως ανεδείχθησαν σε αξιακά πρότυπα. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι, εκεί έγινε η καταστροφή."

3 Νοεμβρίου 2014

διαβάστε επίσης