16 Μαΐου, 2019

Μέσα στην πολιτική κοσμογονία μόνο το Ποτάμι μιλάει ευρωπαϊκά

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη στην εκπομπή «Evening Report» με τον Γιάννη Πολίτη, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24.

Κατά την παρουσία της το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Evening Report» στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη, παρομοίασε την πολιτική σκηνή ως μια αρένα με τους δύο μονομάχους να αντιμάχονται, αφήνοντας για μία ακόμα φορά την Ευρώπη εκτός πλάνου/ σε δεύτερη μοίρα.

Αρχικά, στο ερώτημα κατά πόσο θα δεχτούν οι Βρυξέλλες τα μέτρα ανακούφισης, η καθηγήτρια οικονομικών είπε πως η Ευρώπη έχει σηκώσει τα χέρια της με την περίπτωση της Ελλάδας. Τόνισε πως καμία ευρωπαϊκή, παγκόσμια ή διαπλανητική δύναμη δεν μπορεί να αλλάξει την αντι-αναπτυξιακή προδιάθεση του ελληνικού πολιτικού συστήματος. «Η Ευρώπη κοιτάζει να είναι οι λογαριασμοί εντάξει και δεν έχει κανένα λόγο να πει σε κάποιον που δεν θέλει να αναπτυχθεί γρήγορα, ότι πρέπει για το δικό του καλό να αναπτυχθεί». Εξήγησε πως εάν δεν καταλάβουμε μόνοι μας το καλό μας, δεν μπορεί να επιβληθεί άνωθεν.

Χαρακτήρισε τις παροχές της κυβέρνησης ως ανακουφιστικές, αλλά δυστυχώς η οπτική της είναι πατερναλιστική και επιδοματική, είπε χαρακτηριστικά η κ. Λυμπεράκη, χωρίς να προσφέρει πνοή και ώθηση στην οικονομία.

Δύο εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, συνεχίζουμε να προσπερνάμε την σημαντική ευκαιρία να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για το ευρωπαϊκό μας σπίτι. Ενώ συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στον κόσμο, ο χρόνος περνά, οι εντάσεις οξύνονται, η Ευρώπη παραπαίει και εμείς στην Ελλάδα ομφαλοσκοπούμε και χάνουμε το ένα τρένο της ανάπτυξης μετά το άλλο. «Μέσα στην πολιτική κοσμογονία μόνο το Ποτάμι μιλάει ευρωπαϊκά».

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και στην διαφορά της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, ανέφερε πως παρά την ρητορική δεινότητα του πρωθυπουργού, προηγείται αισθητά η Ν.Δ. Η ουσία όμως είναι πως είτε πέσουμε μέσα στις προβλέψεις μας είτε όχι, πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κουραστική μετωπική σύγκρουση που δηλώνει πολιτική ανωριμότητα. Υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία μας και πρέπει να αναλάβουμε δράση. Η αμεριμνησία του πολιτικού συστήματος έχει κουράσει τους πολίτες της χώρας μας. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε σε αυτές τις εκλογές.

Ολοκληρώνοντας, η κ. Λυμπεράκη αναφέρθηκε στο θέμα ανομίας και παρανομίας στους δρόμους, τονίζοντας πως είναι στέρηση της ελευθερίας των πολιτών να φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να δεσμευτεί πιο συναινετικά για τα επόμενα βήματα, ώστε να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

Δείτε το βίντεο: