18 Μαρτίου, 2017

Με τους πρωταγωνιστές της ρομποτικής

Το Ποτάμι

Με τα παιδιά που συμμετείχαν στον Τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στο ΟΑΚΑ πέρασε το πρωινό του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά και τα μέλη του Κινήματος Γιάννη Τσαλούκα και Λεωνίδα Σταυρόπουλο.

3.300 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου λυκείου από 730 σχολικές ομάδες πήραν μέρος σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό τεχνολογίας και επιστήμης. Οπως είπε ο επικεφαλής χαιρετίζοντας την εκδήλωση, το μεγάλο μπράβο ανήκει στα παιδιά και στους δασκάλους που δείχνουν ότι αυτή η γενιά θα μας ξεπεράσει.

«Σας βγάζω το καπέλο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κινήματος ενώ λίγο πριν ο Σταμάτης Κριμιζής Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμος Διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου John Hopkins άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για το "new horizons" το ρομπότ που εξερεύνησε τον Πλούτωνα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Ποταμιού περιηγήθηκε τα δεκάδες περίπτερα και μίλησε με τους μικρούς επιστήμονες αλλά και με τους δασκάλους τους για όλα τα σημαντικά έργα που παρουσιάστηκαν. Ενδεικτικά, επιστημονικές ομάδες από αγροτικές περιοχές παρουσίασαν ρομποτικές κατασκευές διαλογής φρούτων ή διαλογής απορριμάτων, ενώ ομάδες από αστικές περιοχές παρουσίασαν κατασκευές κίνησης οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα με τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν την ίδια ώρα στην εκδήλωση.

Δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος