1 Απριλίου, 2019

Με το βαν του Ποταμιού ταξιδεύουμε στην Ελλάδα! – Κυριολεκτικά και μεταφορικά

Guest Αρθρογράφος

Άρθρο της Μίρκας Κουτουλάκη

Με τον καλό μήνα λοιπόν – προσοχή μην μας ξεγελούν και μην πιστεύουμε στα ψέματα -, μπαίνουμε όλοι στην ευθεία για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές…..έχουμε προσπάθεια ατομική και συλλογική, όσοι μπήκαμε μπροστά για να κρατήσουμε το Ποτάμι μας, να μπει ξανά κ με δύναμη στην ευρωβουλή, να ακουστεί και να συμμετέχει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση….. Ανοιξη ίσον αναγέννηση, και ο Απρίλης είναι το κέντρο και – ουσιαστικά - η απαρχή της…..

Θα είμαστε λοιπόν σ'ένα παράλληλο σύμπαν όσοι προσπαθούμε….ο αρχηγός, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα στελέχη, τα μέλη και οι εθελοντές μας! Αξίζει άραγε να προσπαθήσουμε; Η αλήθεια είναι ότι δεν μείναμε πάρα πολλοί που πεισμώσαμε και αγωνιζόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος αναστενάζει, είναι δύσπιστος, βομβαρδίζεται από εθνικιστικά συνθήματα, από υποσχέσεις, ταλανίζεται από όλα αυτά που βιώνει και όλες αυτές τις ειδήσεις που περνούν μπροστά απ'τα μάτια του…. κάποια μέλη έχουν απογοητευθεί και δεν ασχολούνται, και εγώ όταν ακούω σε συζητήσεις και σε σχόλια «τί να κάνετε τώρα, τί θα καταφέρετε, το Ποτάμι δεν βγαίνει, είναι στο 1,5%...» τους δείχνω τα βιογραφικά των ευρωβουλευτών μας, τους προτρέπω να τους παρακολουθήσουν, να δουν τα προγράμματα και τις προτάσεις τους για την Ευρωβουλή…. Τους τονίζω ότι το Ποτάμι έχει «δώσει» υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε ικανούς και με έργο εν ενεργεία Δημάρχους αλλά και υποψηφίους επικεφαλής συνδυασμών, με ήθος, ικανότητες και περγαμηνές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πόσα άραγε από όσα έχουμε πει επαληθεύονται κάθε μέρα, πόσες από τις προτάσεις μας έχουν υιοθετήσει και τα άλλα κόμματα, πόσες από τις ελλείψεις που επισημαίνουμε βλέπουν με αποδείξεις πλέον το φως της ημέρας;

Σε αυτό τον αγώνα, ο καθένας μας βέβαια θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα, θα αναδείξει τις δικές του ιδέες, τις δικές του προτάσεις, τη δική του προσωπικότητα.

Όλη αυτή η προσπάθεια θα είναι ένα ταξίδι ως το τέλος Μαίου, δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει, πάντως βγήκαμε στον πηγεμό για την Ιθάκη….ας έχουμε καλό άνεμο, ας έχουμε δύναμη, ήθος, σχέδια, προτάσεις, καλή διάθεση….. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

* Η Μίρκα Κουτουλάκη είναι μέλος του Τομέα Οικονομικών

Σχετικά