23 Φεβρουάριος, 2017

Με την τροπολογία για τους συμβασιούχους νομοθετούν την παρανομία

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Ακόμη μια πράξη για την ενδυνάμωση του πελατειακού κράτους από τους καλύτερους υπηρέτες του, τους εθνολαϊκιστές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με μια ακόμη (ν)τροπολογία παραβιάζουν ταυτόχρονα τη νομιμότητα και εμπαίζουν τους συμβασιούχους.

Με πρόσχημα την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων επιτίθενται στο σύστημα έννομης προστασίας αποστερώντας τους δημόσιους φορείς από το δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης - να ασκήσει έφεση. Η έφεση δε αυτή αφορά, εν προκειμένω, την υποστήριξη του δημοσίου συμφέροντος! Υποστηρίζουν ότι με μόνη την πρωτόδικη απόφαση οι συμβασιούχοι για τους οποίους ένα δικαστήριο έκρινε ότι δεν έπρεπε να απολυθούν, επειδή κάλυπταν «πάγιες και διαρκείς» ανάγκες, μπορούν να διοριστούν, αυτομάτως! Χωρίς διαφάνεια στην πρόσληψη, χωρίς καμία αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, αυτοί οι συγκεκριμένοι - κι όχι άλλοι με τα ίδια ή περισσότερα προσόντα - πρέπει να διοριστούν!

Πρέπει, μάλιστα, να διοριστούν με άλλη σχέση εργασίας που τους καθιστά μόνιμους! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρούν να αναβιώσουν το οριακής νομιμότητας ΠΔ Παυλόπουλου με το οποίο μονιμοποιήθηκαν 35.000 συμβασιούχοι και οποίο, πάντως, ίσχυσε για μια και μόνη φορά. Μ΄ αυτό το φύλλο συκής επιχειρούν την αλλαγή της σχέσης εργασίας των συμβασιούχων με το δημόσιο, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα και τους νόμους και επβεβαιώνεται από μια πλειάδα δικαστικών αποφάσεων.

Αλλά ακόμη κι αν προσληφθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι! Ποια υπηρεσία εντελλομένων εξόδων θα εγκρίνει μια παράνομη δαπάνη ακόμη κι αν έχει θεσμοθετηθεί μ’ έναν -ουσιαστικά παράνομο- νόμο;

Οι ίδιοι οι συμβασιούχοι πρέπει να εμποδίσουν την κυβέρνηση των σαλτιμπάγκων από την ψήφιση μιας διάταξης που προσβάλλει αυτούς τους ίδιους, αφού τους αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς που θα μαγευτούν από τα καθρεφτάκια που τους μοιράζει.

Δείτε την τροπολογία εδώ