2 Μαΐου, 2019

Με οδηγό τη λογική και κινητήρια δύναμη τον συναισθηματισμό θα πάμε μπροστά

Μαργαρίτα Γερούκη

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Μαργαρίτα Γερούκη, σε συνέντευξη στο ράδιο Κρήτη και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπογδανίδη.

“Όσο περισσότερο ταξιδεύουμε και ενημερωνόμαστε, άλλο τόσο θα δεχόμαστε πως δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου και από αυτή την λογική μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι” επισήμανε η υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Μαργαρίτα Γερούκη, σε συνέντευξη της στο ράδιο Κρήτη και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπογδανίδη.

Η Μαργαρίτα Γερούκη αναφερόμενη στην πολυετή εμπειρία της σε ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο, το φιλανδικό, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να πολιτευθεί με το Ποτάμι: “Επέστρεψα από τη Φιλανδία στα χρόνια της κρίσης και το ‘14 γνώρισα το Κίνημα και ένιωσα πως ήταν το μοναδικό που μιλούσε με κοινή λογική”. Υπογράμμισε πως αυτό που λείπει από την πολιτική και δεν επιτρέπει τη χώρα να πάει μπροστά είναι ότι “ως λαός αντί να χρησιμοποιήσουμε τον συναισθηματισμό ως κινητήριο δύναμη, τον αφήνουμε να καθοδηγεί τις αποφάσεις μας εις βάρος της λογικής”.

Η έμπειρη εκπαιδευτικός συζήτησε για τα περισσότερα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στη χώρα και με παραδείγματα από διάφορα ευρωπαϊκά μοντέλα, απέδειξε πώς μπορεί η Παιδεία να λύσει πολλά προβλήματα που υπήρχαν και διογκώθηκαν από την οικονομική κρίση.

Χαρακτήρισε πρόχειρο και με πολλά κενά το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, “ένα νομοσχέδιο 1100 σελίδων και 200 άρθρων” που έφερε προς συζήτηση μέσα σε δύο ημέρες. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της σεξουαλικής αγωγής που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση πολλών θεμάτων που αφορούν την σεξουαλική υγεία, όπως τις εκτρώσεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την σεξουαλική κακοποίηση. Τέλος, υπογράμμισε την αξία της Παιδείας τόσο σε θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες κοινωνίες, όπως το bulling, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των φροντιστηρίων που μειώνουν το χρόνο ξεκούρασης και διακοπών των μαθητών.

Ακούστε το ηχητικό: