8 Ιουνίου, 2018

Μας διχάζουν ξανά στο τέλος της κρίσης

Παναγιώτης Βλάχος

«Μετά από 8 χρόνια κρίσης βγαίνουμε προς το ξέφωτο φτωχότεροι, πιο απογοητευμένοι, δυστυχισμένοι και ακόμη χειρότερα, βγαίνουμε διχασμένοι. Και την ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του τόπου, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση» ανέφερε στη συζήτηση για το σκοπιανό ζήτημα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος στην εκπομπή «Χώρα Εν Καμίνω» του Kontra Channel, την Τετάρτη 6 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για δικούς της λόγους η καθεμία, από τη μια διχάζουν τον ελληνικό λαό σε μια περίοδο που προσπαθεί να κρατηθεί από την εθνική του ταυτότητα και από την άλλη, με τους χειρισμούς τους αρνούνται ουσιαστικά σε μια γειτονική χώρα την ευρωπαϊκή ταυτότητα. «Μια κουλτούρα εθνικής αυτοπεποίθησης και πατριωτισμού είναι να είμαστε οι πρωταγωνιστές στην περιοχή, που θα "σύρουμε" αυτές τις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα τους δώσουμε προοπτική, οικονομική ανάπτυξη και θα βοηθήσουμε και τη βόρεια Ελλάδα να αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Αυτή είναι η εθνική μας στρατηγική, χωρίς βέβαια να υπάρχουν αναφορές σε αλυτρωτισμούς, να μη γυρίσουμε πίσω σε φαντασιακές κοινωνίες και χαμένες πατρίδες. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν», υπογράμμισε, για να επισημάνει ότι «οι νέες γενιές στα δυτικά Βαλκάνια πρέπει να χτίσουμε μια Ευρώπη αλληλεγγύης και συνεργασίας. Τα δυτικά Βαλκάνια έχουν την προοπτική να μείνουν έξω από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και να γίνουν η καρδιά της νέας Ευρώπης που ανατέλλει».

«Δυστυχώς», όπως ανέφερε, «και στην κοινωνία και στη Βουλή, υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης και πληροφόρησης. Είμαστε κόμμα αντιπολίτευσης και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι σοβαρά πράγματα να μη μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί μεταξύ τους».

Στην ερώτηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου για «διαφορετικές απόψεις» μέσα στο, τόνισε ότι αυτές λύνονται στα όργανα, με εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο.«Έχουμε κοινή στάση στο εθνικό μας ζήτημα. Η εθνική μας γραμμή είναι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, την οποία χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου και τον οποίο δεν ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ απόψε. Όσο για τα υπόλοιπα, είμαστε ένα νέο κόμμα, που φτιάχνεται με πάρα πολλές δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο τέσσερα κόμματα, κινήσεις πολιτών, προσωπικότητες να κάτσουν και να ομονοήσουν από την πρώτη μέρα, εξού και τις διαφορές μας τις λύνουμε δημοκρατικά στα κομματικά όργανα. Ανεβαίνουμε διαρκώς και οι επόμενες εκλογές, θα είναι εκλογές για τρεις», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή:

* Ο Παναγιώτης Βλάχος είναι επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Μπροστά» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

Πηγή: Kontra Channel

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com