22 Μαΐου, 2019

Λίγα κλικ μακριά μας

Δημήτρης Ρέπας

Ζούμε στην καλύτερη περιοχή του κόσμου, στην Ευρώπη. Κάποιοι φρόντισαν ώστε η σημερινή Ευρώπη να είναι η μόνη περιοχή στον πλανήτη όπου οι άνθρωποι ζουν σε Δημοκρατίες, αναγνωρίζουν δικαιώματα σε μειονότητες, απολαμβάνουν συστήματα υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης έχοντας κατοχυρώσει τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες, δεν τιμωρούν με θάνατο τους παραβάτες. Είναι η μόνη περιοχή του κόσμου που όλα αυτά ισχύουν ταυτόχρονα.

Ζούμε στην Ελλάδα, στη μοναδική χώρα της περιοχής μας που είναι στην Ε.Ε., στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Ευρωζώνη, στη ζώνη Σένγκεν και στο ΝΑΤΟ. Πρόσφατα κινδυνέψαμε να χάσουμε τα δύο από αυτά (Ευρώ και Σένγκεν) από αφροσύνη. Ευτυχώς, τα σώσαμε.

Στην Ελλάδα, έχουμε Δημοκρατία η οποία λειτουργεί (24/7…) και στην οποία οι εργάτες είμαστε εμείς, οι Πολίτες.

Ας εργαστούμε ως πολίτες 2-3 ώρες. Όλες οι πληροφορίες και οι απαντήσεις που θέλουμε είναι λίγα «κλικ» μακριά μας. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας παρουσιάσει τα κόμματα που μετέχουν στις Ευρωεκλογές καθώς και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές τους. Δεν μπορεί, κάποιο κόμμα θα λέει αυτά που σκεφτόμαστε και εμείς. Και κάποιοι υποψήφιοι θα είναι σαν εμάς ή σαν αυτό που θέλουμε να γίνουμε. Κι αν υποψιαστούμε ότι είμαστε Ποτάμι, μην …πεθάνουμε, ας το δείξουμε στην κάλπη.

Αυτές οι λίγες ώρες που πρέπει να εργαστούμε ως Πολίτες, θα μας επηρεάσουν για τα επόμενα 5 χρόνια και θα καθορίσουν το μέλλον και την τύχη όσων απολαμβάνουμε ως Ευρωπαίοι και ως Έλληνες. Φαίνεται υπερβολικό αλλά έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες. Η ψήφος είναι η δύναμή των Πολιτών.

ΠΗΓΗ: GRtimes.gr

* Ο Δημήτρης Ρέπας είναι αρχιτέκτονας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι

Σχετικά