7 Μαρτίου, 2017

«Λεφτά υπάρχουν. Και από τουρίστες γκώσαμε. Δεν θέλουμε άλλους»

Σταύρος Θεοδωράκης

«Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους" γράφουν τα σαϊτ σήμερα απ΄το πρωί.
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στους Δελφούς. Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, και κατ’ επέκτασιν το μουσείο των Δελφών, είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο πλούσιους σε ευρήματα στην Ελλάδα.

Το μουσείο των Δελφών είναι δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά το μουσείο της Ακρόπολης. Για την ακρίβεια έχει 700.000 επισκέπτες τον χρόνο. Ωστόσο το μουσείο αυτό λειτουργεί καθημερινά 9 με 4! Με τη σημείωση μάλιστα, δίπλα στο ωράριο λειτουργίας, ότι η τελευταία είσοδος μπορεί να γίνει στις 3.40! Ούτε λεπτό αργότερα. Το δεύτερο δημοφιλέστερο μουσείο της χώρας είναι ανοιχτό μόνο 7 ώρες την μέρα!
Στην έξοδο του μουσείου υπάρχει ένα πωλητήριο και ένα καφέ. To καφέ λειτουργούσε κανονικά. Το πωλητήριο κλειστό. Το καφέ ανήκει σε ιδιώτη. Το πωλητήριο στο δημόσιο. Ανοίγει, με ενημέρωσαν, από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο. Για έξι μήνες δηλαδή δεν ανοίγει ούτε καν τα σαββατοκύριακα. Στις 2 ώρες που ήμουνα εκεί έφτασαν τουλάχιστον 10 πούλμαν με μαθητές από την Σικελία, τα Γιάννενα, την Αθήνα, με κόσμο από το Παρίσι, τη Θεσσαλονίκη… Δεν μπόρεσαν να αγοράσουν ούτε μία κάρτα. Λεφτά υπάρχουν. Και από τουρίστες γκώσαμε. Δεν θέλουμε άλλους.

Δείτε και σχολιάστε την ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού: