5 Απριλίου, 2019

Κυβέρνηση "κουρελού" σε ένα Κοινοβούλιο "κουρελού"

Κατερίνα Μπακογιάννη

Δήλωση της εκπροσώπου τύπου του Ποταμιού, Κατερίνας Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Έλλη Στάη στον τηλεοπτικό σταθμό Open

Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης να υπερασπίζεται τις μεταγραφές εν ενέργεια βουλευτών σε άλλα κόμματα! Μπορεί το 80% των Ελλήνων να θεωρεί αντιδημοκρατική αυτή την πρακτική, ο αρχηγός της ΝΔ όμως λέει ότι μπορεί ένας βουλευτής να αλλάζει έδρανο στη Βουλή, αρκεί να καταλήγει στο δικό του κόμμα! Η έκπληξή μας είναι διπλή γιατί στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί για πολιτική εξαγορά τους βουλευτές που προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία του κ. Τσίπρα.

Επιμένει, δηλαδή, στο παράδοξο: οι μεταγραφές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαγορά και συναλλαγή - οι μεταγραφές βουλευτών στη ΝΔ είναι δικαίωμα!

Εμείς θα επιμείνουμε. Η πρακτική του κ. Μητσοτάκη, της κ. Γεννηματά και του κ. Τσίπρα να μεταγράφουν εν ενεργεία βουλευτές έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Και έχει δημιουργήσει όχι μόνο μια κυβέρνηση «κουρελού» αλλά και ένα κοινοβούλιο «κουρελού».