2 Ιανουαρίου, 2015

Η κυβέρνηση «ξέχασε» τις ευάλωτα κοινωνικά ομάδες και στις γιορτές

του Δημήτρη Κοντοπίδη Λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η προεκλογική περίοδος, πραγματοποιήθηκε μία «βροχή» τροπολογιών, ρυθμίσεων, απαλλαγών, προσλήψεων, ανακηρύξεων νέων θέσεων εργασίας, με εκπληκτική ταχύτητα.

Γράφει ο Δημήτρης Κοντοπίδης

Λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η προεκλογική περίοδος, πραγματοποιήθηκε μία «βροχή» τροπολογιών, ρυθμίσεων, απαλλαγών, προσλήψεων, ανακηρύξεων νέων θέσεων εργασίας, με εκπληκτική ταχύτητα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής χάρισε και 150.000 ευρώ στο σύλλογο των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Αν η κυβέρνηση λειτουργούσε όλο το έτος με τέτοιους ρυθμούς σίγουρα θα μιλάγαμε για άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα που γνωρίζουμε. Στην χώρα μας όμως, μια κυβέρνηση πριν πέσει «οφείλει» να «τακτοποιήσει» τους «ημέτερους». Κανένας στρατηγικός σχεδιασμός, προτεραιότητα το ρουσφέτι, η διατήρηση των κομματικών στρατών.

Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε και δεν επέδειξε τη παραμικρή μέριμνα για την πιο ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας μας, τα άτομα με αναπηρία. Η κυβέρνηση τους άφησε μέσα στη περίοδο των εορτών χωρίς τα προνοιακά τους επιδόματα. Δεν τους κατέβαλε τα επιδόματα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, τα οποία πάντοτε χορηγούνταν κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και για πολλούς είναι το μοναδικό εισόδημα. Θα περίμενε κανείς ότι μέσα στη ρουσφετολογική φρενίτιδα θα βρισκόταν έστω ένας να μεριμνήσει για τους έχοντες πραγματικά ανάγκη και όχι για τους «ημέτερους».

Η προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αποτελεί δείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης σε ένα ευνομούμενο κράτος, κάτι που αγνοήθηκε συστηματικά από τους κυβερνώντες. Ήρθε η στιγμή να γίνει η απαραίτητη ιεράρχηση προτεραιοτήτων και τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες.

*Ο Δημήτρης Κοντοπίδης είναι υπεύθυνος του Τομέα Ατόμων με Αναπηρίες ή Χρόνια Προβλήματα και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής

2 Ιανουαρίου 2015