24 Απριλίου, 2017

Και τώρα που έχουμε πλεόνασμα, βουρ για προσλήψεις!

Το Ποτάμι

Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «οριστική λύση» για 30.000 συμβασιούχους. Ο αριθμός αυτός προκύπτει, κατά την εκτίμηση του Υπουργού, από εκείνους που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Υπουργό των Εσωτερικών ότι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο εκτιμώνται στους οργανισμούς των δημοσίων οργανώσεων και πουθενά αλλού. Δεν τους εκτιμά καμία κυβέρνηση όποτε κρίνει ότι χρειάζεται - ακόμη κι αν είναι μια «Πρώτη Φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι 30.000 που εκτιμά η κυβέρνηση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι το πρώτο κύμα από ένα σύνολο 92.580 δικαιούμενων να μονιμοποιηθούν (εφ΄ όσον δρομολογηθεί αυτή η διαδικασία). Η απογραφή του Υπουργείου ορίζει ως έκτακτους στο δημόσιο (72.765) τους έχοντες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου ή ωρομίσθια αποζημίωση αλλά μόνο στον στενό δημόσιο τομέα (Υπουργεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ). Δεν υπολογίζει τους έκτακτους στα ΝΠΙΔ που ανέρχονται σε 15.447 (απογραφή Δεκεμβρίου 2016). Δεν υπολογίζει επίσης τους μετακλητούς υπαλλήλους (2.114) οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν την μονιμοποίησή τους καθώς και τις λεγόμενες «ειδικές περιπτώσεις» (2.254).

Η επιβάρυνση του προϋπολογισμού από μια τέτοια ενέργεια εκτιμάται στα 185.000.000 ευρώ μηνιαίως! Σε ετήσια βάση είναι λίγο λιγότερα από τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον ΕΝΦΙΑ!

Εννοείται ότι μια τέτοια ρύθμιση συνιστά ωμή παραβίαση του Συντάγματος, αφου η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μόνιμες απαγορεύεται ρητώς. Αλλά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αυτό που ξέρουν είναι να ξεζουμίζουν τοςυ φορολογούμενους για να διορίζουν στο δημόσιο και να ταϊζουν τον κομματικό τους στρατό.