28 Μαΐου, 2015

Καθεστώς «εκκαθαρίσεων» διαμορφώνεται στο χώρο του Πολιτισμού

Ποτάμι

Για άλλη μία φορά, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κος Ξυδάκης, ξηλώνει με «νυχτερινή» του απόφαση το Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να εξηγήσει γιατί.

Η αλλαγή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν έκπληξη τόσο για τα πρώην μέλη του Δ.Σ .που έμαθαν το νέο μέσω εφημερίδων, όσο και για τους στενούς συνεργάτες του υπουργού. Φαίνεται, πως το να ζητήσει την παραίτησή τους, δε θα έδινε στον Υπουργό την ίδια εξουσιαστική ικανοποίηση.

Το γεγονός αποδεικνύει πως, ο Αναπληρωτής Υπουργός αντιλαμβάνεται το ρόλο του κυρίως ως “αφεντικό” που κάνει ό,τι θέλει στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Από τη μια, διαμορφώνει σταθερά, καθεστώς «εκκαθαρίσεων» στο χώρο του Πολιτισμού, ενώ παράλληλα, δεν κάνει το παραμικρό, προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις του Υπουργείου του, οδηγώντας τον Πολιτισμό στην απόλυτη ασφυξία.

Ποιο είναι άραγε το σχέδιο του κ. αναπληρωτή υπουργού; Υπάρχει;
Ο διευθυντής του γραφείου του, κ. Δούρος, πρώην ιδιαίτερος του κ. Λούκου, γνώριζε για αυτή του την απόφαση; Γιατί το νέο Δ.Σ. είναι καλύτερο από το απελθόν; Γιατί θα μείνει μόνο ένα έτος, ώστε παραδόξως και πάλι, να εφαρμόσει ένα σχεδιασμό άλλων και να αποχωρήσει την ερχόμενη άνοιξη, προτού δει το δικό του σχεδιασμό να εφαρμόζεται;

Ευχόμαστε καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ και καλή τύχη στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Νίκος Ορφανός βουλευτής Β' Πειραιά και υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού.

29 Μαΐου 2015