7 Ιανουαρίου, 2015

Ισοπεδώθηκε η Οικονομία στο όνομα της σωτηρίας της χώρας

της Αντιγόνης Λυμπεράκη Ασφαλώς να υπάρχουν φόροι αλλά μικρότεροι. Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές αλλά πιο δίκαιοι οδηγούν σε αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Την εκτίμηση πως οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρώπη, δεν θέλουν η χώρα μας να αποτύχει, εξέφρασε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, από το πλατό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Μιλώντας για το χρέος, η καθηγήτρια Οικονομικών του Παντείου και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, είπε πως «η βιωσιμότητά του, εξαρτάται από την ικανότητα της οικονομίας να αναπτύσσεται ώστε να μπορεί να αποπληρώνει».

«Χρειάζεται η διασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων, αντί να επικεντρωνόμαστε στον αν θα γίνει κούρεμα ή επιμήκυνση του χρέους», πρόσθεσε η ίδια, εξηγώντας πως στόχος είναι «να υιοθετήσουμε πολιτικές που μας δυναμώνουν και μας κάνουν να αποπληρώνουμε ευκολότερα και με καλύτερους όρους».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, η κ. Λυμπεράκη ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κανένας δεν πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε εποχή μονοκομματικών και αυτοδύναμων κυβερνήσεων», σχολίασε πως «το παλιό πολιτικό σύστημα κουράστηκε και δεν έπραξε το αυτονόητο» και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, πως «δεν είχε σθένος και διάθεση να κάνει αλλαγές ώστε να δοθούν κίνητρα για ευδοκίμηση της πραγματικής ιδιωτικής οικονομίας». «Στο όνομα του να σωθεί η χώρα ισοπεδώθηκε η Οικονομία», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το μείζον ζήτημα της φορολογίας, η Αντιγόνη Λυμπεράκη είπε: «ασφαλώς και να υπάρχουν φόροι αλλά μικρότεροι και το σύστημα να είναι απλούστερο».

«Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές αλλά πιο δίκαιοι οδηγούν σε αύξηση των φορολογικών εσόδων», διευκρίνισε, ενώ κλείνοντας εξήγησε πως «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη εδώ :

[youtube id="cn4-pHMFDXo"]

[youtube id="Cy0Y3lQne3c"]

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου

7 Ιανουαρίου 2015, ALPHA