25 Ιανουάριος, 2019

Ήρθαν ξανά καιροί

Σταύρος Μ. Θεοδωράκης

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα πράγματα, οτιδήποτε συμβεί στη Xώρα στο πεδίο της διακυβέρνησής της θα της προκαλέσει βλάβη, καλή λύση λυπάμαι δεν υπάρχει.

Η μικρότερη βλάβη θα προκληθεί αν υπερψηφιστεί με άνετη πλειοψηφία η συμφωνία των Πρεσπών από την τρέχουσα Βουλή, διαφορετικά θα εκτεθεί σε άμεσο κίνδυνο η Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας.
Να ψηφιστεί από περισσότερα του ενός κόμματα και από βουλευτές ποικίλης κομματικής προέλευσης, διαφορετικά θα αναγορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αποκλειστικό εκφραστή της Ευρωπαϊκής πολιτικής στη Χώρα.

Σε συνέχεια αυτού, η Χώρα πρέπει με άνεση χρόνου και κινήσεων, να βγει με βιώσιμο τρόπο στις αγορές το αργότερο μέχρι το τέλος της άνοιξης διαφορετικά κινδυνεύει να πέσει ξανά στα βράχια και να παρακαλεί για μνημόνια.
Να διεξαχθούν λοιπόν στον συνταγματικό τους χρόνο οι εθνικές εκλογές, γιατί εκλογές μέσα στην τουριστική περίοδο που παράγει το 30% του ΑΕΠ είναι αυτοκτονικό.

Οτιδήποτε διαφορετικό από τα παραπάνω ενδέχεται να προκαλέσει βαριά έως καταστροφική βλάβη στη Χώρα και φοβάμαι πως σε αυτό ακριβώς θα μας οδηγήσει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα … η Χώρα έχει ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

Μεγάλη ευθύνη λοιπόν σε όσους κρατούν ακόμα την ψυχραιμία τους … σε όσους θυμούνται τη Χώρα στις δύσκολες στιγμές της … σε όσους δεν κοιμούνται το βράδυ γιατί ξέρουν τι σημαίνει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και πόσο κοντά είμαστε σε αυτό.

Μεγάλη η ευθύνη όσων μπορούν ακόμα να σκεφτούν πέρα από το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον … όσων θέλουν και μπορούν να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Ήρθαν ξανά καιροί που θα κριθούμε όλοι, πολίτες, πολιτικοί αλλά και όσοι έχουμε δημόσιο λόγο.

Θα κριθούμε για αυτά που λέμε αλλά και για αυτά που φοβηθήκαμε να πούμε.

Θα κριθούμε για αυτά που γράφουμε αλλά και για αυτά που δεν τολμήσαμε να γράψουμε.

Θα κριθούμε για τις λύσεις που ξέραμε αλλά δεν τις προτείναμε.

Θα κριθούμε που συνεχίσαμε να θυσιάζουμε την αλήθεια για τη σκοπιμότητα.

Θα κριθούμε που συνεχίσαμε να αντιγράφουμε το διάτρητο παρελθόν μας και να γράφουμε ατάκες αντί να προτείνουμε λύσεις

Στο τέλος της μέρας καλύτερα να μετανοήσουμε για όσα κάναμε παρά να νιώθουμε τύψεις για όσα δεν τολμήσαμε.

*O Σταύρος Μ. Θεοδωράκης είναι Σύμβουλος του επικεφαλής

Πηγή: metarithmisi.liberal.gr