26 Μαΐου, 2016

Υπουργείο Παιδείας για πλαστά πτυχία: «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»

Ποτάμι

Κατά το δοκούν ή καλύτερα όποτε τους συμφέρει, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλοτε καταγγέλλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τις μνημονεύει όπως τώρα κάνει και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, προκειμένου να βρει ένα άλλοθι για την ειλημμένη απόφασή του να «νομιμοποιήσει» τα πλαστά πτυχία μιας μερίδας δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων.

Αυτό είναι εξοργιστικό για χιλιάδες νέους και νέες που κάποιοι επιτήδειοι τους πήραν τη θέση με πλαστούς και παράτυπους τίτλους που βλέπουν ότι τελικά στην Ελλάδα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Η Κυβέρνηση αντί να κάνει το αυτονόητο και να απομακρύνει από τη θέση τους όσοι εν γνώσει τους απέκτησαν πλαστά και παράνομα πτυχία σε συνεννόηση με επιτήδειους ιδιοκτήτες σχολείων, και κατέλαβαν μια θέση στο Δημόσιο εις βάρος άλλων συμπολιτών μας, εφευρίσκει έναν ακόμη τρόπο να ενδυναμώσει το πελατειακό κράτος που χτίζει εδώ και 16 μήνες.

Κι εν τω μεταξύ χιλιάδες νέοι και νέες με προσόντα που απέκτησαν με θυσίες και κόπο αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, προκειμένου κάποιοι που «κόβουν δρόμο» να συνεχίζουν να απολαμβάνουν ασυλία και να σιτίζονται από την ιερή αγελάδα του δημοσίου.
Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, το πελατειακό κράτος μένει…