7 Φεβρουαρίου, 2017

Υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης όταν συγκεκριμένα κόμματα δέχονται βουλευτές από άλλα, επικροτώντας την αποστασία

Παναγιώτης Καρκατσούλης

H νέα αποχώρηση βουλευτή από το Ποτάμι και η σημασία της αποτέλεσε το θέμα συζήτησης με τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, Γραμματέα της ΚΟ του Ποταμιού στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έθεσε το μείζον θέμα της δημοκρατικής τάξης, την οποία προσβάλει η απόφαση ενός βουλευτή που εκλέγεται μ' ένα κόμμα, διαρκούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου, να μεταπηδήσει σ' ένα άλλο, χωρίς να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξεως είναι η στάση συγκεκριμένων κομμάτων να δέχονται στις τάξεις τους βουλευτές από άλλα κόμματα επικροτώντας την αποστασία και δυναμιτίζοντας την δημοκρατία, όπου ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει.

Όσον αφορά τα εσωτερικά ζητήματα λειτουργίας του κόμματος, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είπε ότι εάν η πλειοψηφία των μελών των οργάνων σ' ένα κόμμα δεν συμφωνεί με την άποψη ενός βουλευτή, αυτό καθόλου δεν σημαίνει έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας και συγκεντρωτισμό. Αντιθέτως, δείχνει περιφρόνηση της άποψης της πλειοψηφίας από εκείνον που την επικαλείται.

Τέλος, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είπε ότι τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι κάποιοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιέζονται από τις δυνάμεις που προχωράνε ενάντια στην αναπαλαίωση της πολιτικής ατζέντας και επιμένουν να αντιμετωπίζουν το αύριο με τα υλικά του χθες.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου