23 Ιανουαρίου, 2015

Υπάρχει πολιτική έξω από τον κομματικό σωλήνα;

του Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου Από εμάς εξαρτάται. Αν συνεχίζουμε να μην αντιδρούμε, όχι. Αν συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε πασιφανή ψέματα πολιτικών, μόνο και μόνο γιατί είμαστε απογοητευμένοι με την κατάσταση, όχι.

Γράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος

Μετά τις εκλογές και τις κοκορομαχίες των ντιμπέιτ, μήπως όλοι γυρνάμε σπίτια μας και διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα ότι δεν αλλάζει τίποτα; Ο άνεργος παρακαλάει για δουλειά, ο πατέρας βοηθάει από την κομμένη σύνταξή του, όσο μπορεί τα παιδιά του, και όλοι μαζί αναγκάζονται να στηρίζουν κομματικούς παράγοντες που σε άλλη περίπτωση δεν θα τους έλεγαν καλημέρα, για μια ελπίδα εργασίας. Ο νέος ανοίγει ένα μαγαζί και το πρώτο που μπαίνει είναι η ασφαλιστική του εισφορά (πχ ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ), που απαιτεί ένα ποσό, ακόμη και αν δεν μπει άνθρωπος μέσα. Μα... έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, μειώνεται η ανεργία,όλα θα φτιάξουν,μας λένε. Σας ευχαριστούμε για το φιλικό χτύπημα κουράγιου στην πλάτη, αλλά το θέμα είναι και να το δούμε έμπρακτα, όχι σε λογιστικά πλασματικά νούμερα.

Έξω από το μνημόνιο;

Εννοείται! Δεν είναι δυνατόν να μην προσπαθήσουμε να βγούμε από ένα καθεστώς που μας στερεί την Εθνική μας αυτοτέλεια. Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται πολλή προσπάθεια, πείσμα, στήριξη από την πλειοψηφία των πολιτών και δέσμευση από τους πολιτικούς ότι θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δεν θα ξαναπεράσουν ποτέ ένα ανώτατο επίπεδο δανεισμού της χώρας. Και οι Έλληνες είμαι σίγουρος ότι μπορούν σε αυτά να βάλουν πλάτη, οι σημερινοί πολιτικοί όμως μπορούν;

Μπορούν να αλλάξουν τόσο απλά νοοτροπίες δεκαετιών;

Από εμάς εξαρτάται. Αν συνεχίζουμε να μην αντιδρούμε, όχι. Αν συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε πασιφανή ψέματα πολιτικών, μόνο και μόνο γιατί είμαστε απογοητευμένοι με την κατάσταση, όχι. Αν όμως σκεφτούμε λογικά τι θα ψηφίζαμε ,αν δεν υπολογίζαμε το ρουσφέτι και την γνωριμία, τότε ίσως να αλλάξουμε το πολιτικό μας σύστημα και να το αναγκάσουμε να δώσει λόγο, γιατί είναι το μόνο που ενώ ζητάει από τον Έλληνα να βάλει πλάτη, αυτό δεν είναι διατεθειμένο να χάσει καμία πολυτέλεια και εξουσία του.

Στις εκλογές αυτές βάζω υποψήφιος .Το αποφάσισα ξαφνικά, όπως ξαφνικά πήγαμε σε εκλογές. Το κάνω γιατί θεωρώ ότι είναι η δική μου μικρή επανάσταση, το χρέος μου να αντιδράσω ψύχραιμα και με λογική απέναντι στον εκφοβισμό και στο ψεύτικο «θα», έστω και χωρίς προετοιμασία, σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα μου. Ελπίζω να βρεθούμε παρέα στην διαδρομή αυτή.

Τολμήστε το καινούργιο!

* Ο Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Αρκαδίας

23 Ιανουαρίου 2015, kalimera-arkadia.gr