12 Δεκεμβρίου, 2016

«Είναι σοκαριστικό να βλέπουμε την Αριστερά να συναγελάζεται με τη Χρυσή Αυγή»

Κώστας Μπαργιώτας

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98.4» και τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, ο Κώστας Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, ερωτηθείς μεταξύ άλλων για τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου περί σύγκλισης με μία εκδημοκρατισμένη Χρυσή Αυγή, τόνισε: «όταν βλέπουμε να εκφέρονται απόψεις με τέτοιο κυνισμό από την υποτιθέμενη μορφωμένη αριστερά και που θυμίζουν Μπαλτάκο, όταν βλέπουμε την αριστερά να συναγελάζεται με την Χρυσή Αυγή, αυτό είναι πραγματικά σοκαριστικό. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που σκέφτεται ο κ. Παρασκευόπουλος, αυτό που με ενοχλεί είναι η ευκολία με την οποία καταστρέφονται ιδεολογικά και πολιτικά αναχώματα, για χάρη παροδικών και συγκυριακών συμμαχιών. Η κυβέρνηση που έχουμε είναι η πρώτη ίσως επιτυχής κατάληψη της εξουσίας από αυτό που αναγνωρίσαμε αργότερα με το Brexit και την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, αυτό που λέμε post-truth politics, ένα είδος ανορθολογικής πολιτικής χωρίς πρόσημο».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον προϋπολογισμό στην υγεία, είπε ότι «η κατάσταση χειροτερεύει και χωρίς ένα μεγάλο συμμάζεμα η κατάσταση σύντομα θα καταστεί μη αναστρέψιμη. Το συνολικό ποσό της επιδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό είναι μειωμένο κατά 200εκ και τα νοσοκομεία θα έχουν θεωρητικά τα ίδια χρήματα και για το 2017. Όμως, την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία αντλούν από την επιχορήγηση του 2017, για να καλύψουν τις ανάγκες τους, που σημαίνει ότι η επιχορήγηση είναι χειρότερη. Έχουμε ένα σύστημα υγείας σε οριακή κατάσταση που στέκεται όρθιο με μπαλώματα και χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού».

Κλείνοντας, σχολίασε τα σενάρια εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να πάει σε εκλογές. «Από τη στιγμή που συνομολόγησε σε μνημόνιο τον Μάιο του 2015, η μοναδική λύση που έχει είναι να προσπαθήσει να το διαχειριστεί. Η κυβέρνηση θα υπογράψει τα πάντα, ακόμη και πράγματα που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα διαλύσει το κυβερνών κόμμα. Έτσι θα εξαντλήσουν την προσπάθειά τους και την υπακοή τους, η οποία θεωρείται ένα από τα μεγάλα προσόντα της κυβέρνησης στο εξωτερικό και θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να διαχειριστεί το μνημόνιο. Δεν νομίζω ότι της περνά καν από το μυαλό να συγκρουστεί με την Ευρώπη και να προσφύγει σε εκλογές. Αυτό που νομίζω ότι είναι δύσκολο, είναι να περάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στην ελληνική κοινωνία τα καινούρια μέτρα, χωρίς να πάθει «ανήκεστο βλάβη». Αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα χειριζόμενη, ως συνήθως, επικοινωνιακά τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη:

*Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι