14 Ιουλίου, 2017

Είναι γλυκιά η καρέκλα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γιώργος Αμυράς

«Για να αλλάξει το σκηνικό πρέπει να κάνουμε μόνοι μας δουλειά». Αυτά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς στην εκπομπή του Αργύρη Καρδαρά «Βουτιά στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία», στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5».

Ακόμη στάθηκε, στην έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων με τον Πειραιά. «Το νησί των Κυθήρων είναι χωρίς καράβι από τον Πειραιά, εδώ και ένα περίπου μήνα και θα παραμείνει για άλλο ένα μήνα εκτός γιατί το καράβι έχει τεχνική βλάβη. Θέλω να σας πω ότι μέσα στο πικ της τουριστικής περιόδου, το νησί δεν συνδέεται ακτοπλοικά με τον Πειραιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αφαίρεση του σταθμού ανεφοδιασμού από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι «ένα αεροπλάνο που θα προσγειωθεί στα Ιωάννινα, θα πρέπει να έχει πολλά καύσιμα στα ντεπόζιτά του για να συνεχίσει το ταξίδι του. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν το κάνουν αυτό και έχουν βγάλει από το χάρτη τις αεροπορικές συνδέσεις. Πως θα αναπτυχθεί ο νομός Ιωαννίνων χωρίς ένα αεροδρόμιο που θα έχει τη δυνατότητα ένα αεροπλάνο να ανεφοδιάζεται; Είτε έγινε η αξιολόγηση έτσι είτε αλλιώς, αν δε βελτιώσουμε εμείς, αν δε φτιάξουμε, αν δε διορθώσουμε όλα τα στραβά που μας κυνηγάνε, δε θα γίνουμε ποτέ μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Στην συνέχεια, ο Γιώργος Αμυράς σχολίασε την γενική πολιτική επικαιρότητα, τονίζοντας ότι η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο, μέσω της προώθησης της υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, ενός πολιτισμικού σοκ και αλλαγής νοοτροπίας. «Ο χρόνος μετράει αντίστροφα γιατί φτάνει το 2019, με το νέο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμενου. Από την πρωτοχρονιά του 2019 θα έχουμε μειώσεις στις συντάξεις, στους μισθούς, αύξηση σε φόρους κλπ. Η χώρα έπρεπε να είχε ξεμπερδέψει νωρίτερα με την αξιολόγηση. Δεν πρέπει να περιμένουμε σωτηρία από τους έξω, γιατί ότι είχαν να μας δώσουν το έδωσαν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου στη θέση του νομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «ναι μεν οι υπηρεσίες της θα είναι άμισθες, ωστόσο θα πληρώνεται τα οδοιπορικά. Πρέπει να σας πω ότι όσοι κατέχουν ανώτατα αξιώματα, μετά τη συνταξιοδότησή τους, θα πρέπει για πέντε χρόνια να μην εργάζονται σε άλλον τομέα, διότι έχουν χειριστεί διάφορες υποθέσεις και από εκεί ας πούμε που ήταν η κ. Θάνου στην κορυφή της δικαιοσύνης, βρίσκεται συνάδελφος του Καρανίκα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή νομίζω είναι μια κατάσταση που δεν τιμάει την ίδια και τον ρόλο που είχε μέχρι πρότινος.

Κληθείς να σχολιάσει τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη υποστήριξε ότι «τα πράγματα είναι απλά. Όταν ένας υπουργός συνομιλεί τόσες φορές με έναν ισοβίτη, πρέπει να έρθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. Μιλάμε για έναν υπουργό που τη μια πηγαίνει σε αγώνα πόλο και κάνει άσεμνες χειρονομίες , για έναν άνθρωπο που έλεγε σε συναδέλφους του βουλευτές “στα 4”, και βέβαια ο ίδιος έχει υπογράψει το τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αμυράς απέκλεισε τη διενέργεια εκλογών μέχρι το τέλος του 2018, λέγοντας ότι «είναι γλυκιά η καρέκλα». Ωστόσο είπε ότι δεν αποκλείει αυτές να γίνουν αρχές του 2019.

Τελειώνοντας, με αφορμή την ενημέρωση της Ολομέλειας από τον Πρωθυπουργό για το Κυπριακό, ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παροτρύνουν τις δύο πλευρές για την συνέχιση των επαφών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

* Ο Γιώργος Αμυράς είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθηνών του Ποταμιού