21 Δεκεμβρίου, 2014

Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη στροφή

Ποτάμι

Στο Περιστέρι μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τις σημαντικότερες θέσεις του Ποταμιού για μια νέα πορεία της χώρας. Η ανεργία, , τα χάλια της παιδείας, η ανάπτυξη που δεν έρχεται αλλά και όλος αυτός ο βούρκος που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες ήταν τα θέματα που απασχολούσαν τους φίλους του Κινήματος που αναζητούσαν απαντήσεις.

Ανάμεσα στα άλλα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Aν – λέω αν – είχαν κάποιοι ακόμα λίγη εμπιστοσύνη στο παλιό σύστημα αυτές τις μέρες θα πρέπει να γκρεμίστηκε εντελώς, το πρόσωπο που φέρεται να μοίραζε εκατομμύρια ήταν ένα άνθρωπος διαδρομιστής στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που μετά έγινε σύμβουλος στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μετά έγινε δεξί χέρι του Καμμένου. Τι υπηρεσίες τους παρείχε αυτός ο άνθρωπος; Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος για το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες;».

«Κάποιοι βουλευτές που φλερτάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν υποχρέωσή τους να δώσουν εξετάσεις και να αφήσουν υπόνοιες και να λασπολογήσουν βουλευτές ανεξάρτητους, για τολμηρούς βουλευτές, για ανθρώπους που έχουν πάντα την άποψή τους και δεν έχουν κρυφτεί. Γιατί ο κ.Τσίπρας δεν τολμάει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τη λάσπη και τον λαϊκισμό; Το απότομο μεγάλωμα δημιουργεί κάποια προβλήματα ευστάθειας».

«Το Ποτάμι δεν θέλει να κυβερνηθεί η χώρα με δραχμή. Θέλουμε τη χώρα ευρωπαϊκή, με μια οικονομία που θα παράγει θέσεις εργασίας. Το ευρώ είναι νόμος δεν θα γίνουμε παραπαίδι της Ευρώπης επειδή το θέλουν κάποιοι αριστεριστές ή κάποιοι φασίστες από την άλλη μεριά».

«Το θέμα είναι η χώρα να κυβερνηθεί. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Θέλουμε να κυβερνήσουμε με αυτούς που θέλουν κυβερνήσουν τη χώρα».

«Το πολιτικό σύστημα δεν έχει πληρώσει την ευθύνη του γι” αυτό που έχει συμβεί, 100.000 άνθρωποι σπουδαγμένοι στην Ελλάδα έχουν φύγει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό. Αυτό που συμβαίνει είναι διωγμός. Τα παιδιά φεύγουν γιατί δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση στη χώρα».

«Στον κ.Στουρνάρα θέσαμε το ζήτημα των εκατοντάδων νεκρών επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να παράγουν τίποτα. Κάποιοι το υπολογίζουν σε 2 – 3 δισ. Δεν παράγουν, δεν έχουν εργαζόμενους. Είναι οι επιχειρήσεις του παλιού συστήματος, οι φίλοι των φίλων. Αυτό θα σταματήσει κάποια στιγμή γιατί έχει μπει στον έλεγχο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά πρέπει να παρθεί και μια πολιτική απόφαση να μην επεμβαίνουν οι πολιτικοί στις χρηματοδοτήσεις ενισχύοντας τα δικά τους παιδιά».

«Είμαστε σύμμαχοι με όλους όσους υπερασπίζονται αυτή μας τη βασική αρχή: Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και είμαι ευτυχής που σήμερα ο Σπύρος Λυκούδης γράφει ένα άρθρο στην Καθημερινή την επαναλαμβάνει ξέροντας ότι είναι το δικό μας σύνθημα. Είμαστε ανοιχτοί στους ανθρώπους που δεν έχουν λερωθεί με λάθος κυβερνητικές αποφάσεις και ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να ενωθούμε για να λύσουμε τα προβλήματα».

«Έχουμε 400 υποψηφίους σ” όλη την Ελλάδα, θα μπει νέο αίμα, θα μπουν νέοι άνθρωποι στη Βουλή αλλά δεν κάνουμε αποκλεισμούς, έχουμε συμμάχους και οι σύμμαχοί μας θα έρθουν μαζί μας στο κοινοβούλιο».

«Θα πρέπει να περιορίσουμε τον ρόλο των κομμάτων στην ζωή μας. Όχι στους κομματικούς στρατούς και όχι στα κομματικά στελέχη που έχουν λύσεις “δια πάσα νόσο” στις κυβερνήσεις. Να κληθούν να παίξουν ρόλο νέοι δημιουργικοί άνθρωποι. Αν είχαμε πλειοψηφία θα κάναμε μια κυβέρνηση – φιλική εταιρία. Μία συνωμοσία του καλού».

Στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου στην κεντρική πλατεία της Πόλης μεταξύ των εκατοντάδων φίλων του Ποταμιού ήταν και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης.

Στη συζήτηση που κράτησε δυο ώρες, είχαν επίσης παρουσία πολλά στελέχη του Κινήματος αλλά και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου. Ανάμεσα σε αυτούς: Θανάσης Σκόκος, Ιόλη Καλαβρέζου, Πέτρος Τατσόπουλος, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Κατερίνα Μάρκου, Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Λεωνίδας Καστανάς, Άννα Λυδάκη, Παντελής Αβραμίδης, Άρης Καλιπολίτης, Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πλάτων Τήνιος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, Αντώνης Κοκόσης, Τάκης Φραγκούλης, Γιώργος Μαυρωτάς, Μαρία Βιτωράκη, Ζωή Αποστολοπούλου, Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, Νίκος Ορφανός, Γεράσιμος Γεωργάτος, Περικλής Βαλλιάνος, Νίκος Ζαχαριάδης, Γιώργος Μπάλλας, Γιώργος Κακλίκης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Δημήτρης Κουμάνταρος, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Γιώργος Ν. Πολίτης, Νικόλαος Σιούτας, Γιάννης Παπανικολάου, Μάκης Παπούλιας, Χλόη Βλασσοπούλου, Εύα Στάμου, Γιώργος Νικολετάκης, Αναστάσης Περράκης άρτι αφιχθείς από το Άμστερνταμ, και πολλοί άλλοι.

Δείτε στιγμιότυπα από τη μεγάλη συγκέντρωση