13 Σεπτεμβρίου, 2017

Οικολογικές καταστροφές και ανευθυνότητα

Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν φτούρησε η διαβεβαίωση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, που υποστήριζε ότι έως σήμερα το μεσημέρι θα είχε πλήρως στεγανοποιηθεί το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» και ότι δεν υπήρχε κίνδυνος περαιτέρω διαρροής, εφόσον, όπως ο ίδιος εκτιμούσε, το πρόβλημα περιοριζόταν μόνο στα πετρελαιοειδή που διέφυγαν κατά την βύθιση.

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τις παραλίες του Ελληνικού και της Γλυφάδας, καθώς η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει ως εκεί!

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα, για άλλη μια φορά, πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο εμφανίζεται ανίκανη και μονίμως απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει αιφνίδιες καταστροφές αλλά επιδεικνύει και εγκληματική ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, όταν διαψεύδονται ανευθυνο-υπεύθυνοι υπουργοί μέσα σ’ ένα 24ωρο.

Μακάρι η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη, να ξαναδούμε καθαρή την ακτογραμμή του Σαρωνικού και να μην ξανασυμβούν τέτοιας έκτασης περιβαλλοντικές καταστροφές.

Είναι, ωστόσο, τραγικό το γεγονός, ότι οι πολίτες αυτής της χώρας θα νιώθουν απροστάτευτοι ως προς την καθημερινότητα και τη ζωή τους και θα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις... προσευχές και όχι στην κυβέρνησή τους.