13 Μαΐου, 2019

Η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι μια διαχρονική πολιτιστική πρωτεύουσα

Γιώργος Γραμματικάκης

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Γραμματικάκης, ευρωβουλευτής με το Ποτάμι και εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες ευρωεκλογές

Ο κ. Γραμματικάκης επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ένα θεσμό που όπως επεσήμανε, είναι ενδεικτικός της παράλληλης Ελλάδας που ανθίσταται και δημιουργεί σε συνθήκες δύσκολες. Παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες ευρωπαϊκές δράσεις που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Με αφορμή την επίσκεψή του δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι μια διαχρονική πολιτιστική πρωτεύουσα. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της θητείας μου έγινε στην Θεσσαλονίκη, την Αμφίπολη και τη Βεργίνα μετά από σχετική εισήγησή μου. Τα μέλη της αποστολής είχαν έτσι την ευκαιρία να θαυμάσουν τον αρχαίο και σύγχρονο μακεδονικό πολιτισμό. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα πολυδιάστατο δυναμικό και πρέπει να υποστηριχθεί σε όλα τα επίπεδα – και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό - για να το αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό».

Ο κ. Γραμματικάκης συμμετείχε στο πλαίσιο της ΔΕΒΘ σε εκδήλωση των εκδόσεων Ευρασία με τίτλο «Φιλελευθερισμός και Σοσιαλδημοκρατία. Μια ιδιαίτερη σχέση» Στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι οι δύο έννοιες αυτές αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα συχνά, ως αρνητικές και κάποιες φορές υβριστικές. Όπως είπε: «Στον ευρωπαϊκό χώρο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι συνεργασίες μεταξύ των δύο αυτών δυνάμεων είναι σχεδόν δεδομένες, για να επιλυθούν τα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας. Εν αντιθέσει, στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα εγκλωβισμένοι στους προμαχώνες μας, αυτούς της Αριστεράς και της Δεξιάς. Αδυνατούμε, ακόμα και σήμερα μετά από 11 χρόνια κρίσης, να αντιληφθούμε τη σημασία και τη δύναμη των συνεργασιών μεταξύ αυτών των χώρων».

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά