31 Μάιος, 2016

«Οι συνεχείς φόροι είναι η εύκολη λύση για τον κρατικοδίαιτο ΣΥΡΙΖΑ»

Γιώργος Μαυρωτάς

Την Τρίτη 31 Μαΐου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αθήνα Θεσσαλονίκη», με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννούλη.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, τόνισε την πρωτοβουλία-καμπάνια του Ποταμιού από τον περασμένο Δεκέμβριο για την περιστολή των δαπανών, με την κατάθεση 12 συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων όπως είναι η εξοικονόμηση ενοικίων, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η πάταξη της γραφειοκρατία και η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Για το θέμα της επιβολής συνεχών φορολογικών μέτρων, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι είναι η εύκολη λύση για την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς διακατέχονται από μία κρατικοκεντρική αντίληψη όπως συνέβη και με την αύξηση του μισθολογικού κόστους για τα στελέχη του δημοσίου με το νομοσχέδιο του κ. Βερναρδάκη. Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πειράξει τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες στον δημόσιο τομέα όπως για παράδειγμα οι διάφοροι ανενεργοί φορείς οι οποίοι έχουν διοικητικά συμβούλια τα οποία δεν κάνουν τίποτα.
Σε ερώτηση του κ. Γιαννούλη για τους παράτυπους τίτλους σπουδών, ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι υπήρχαν άτομα οι οποίοι αγόρασαν τους τίτλους τους και προσελήφθησαν στο δημόσιο. Για αυτό και το Ποτάμι ανέδειξε το θέμα ώστε να διευκρινιστεί ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παρανομήσει.

Για το ζήτημα των offshore εταιρειών και τη νυκτερινή διάταξη που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση, ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε την πρόταση-πρωτοβουλία του Ποταμιού προς όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις για να αποσυρθεί ή να τροποποιηθεί η εν λόγω ρύθμιση. Τονίζοντας ότι πιστεύει στην ηγεσία του παραδείγματος, συμπλήρωσε ότι η πρόταση του Ποταμιού επεκτείνεται και περιλαμβάνει και τις καταθέσεις των πολιτικών στο εξωτερικό καθώς όπως είπε δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να νομοθετεί για την οικονομική πολιτική στο όνομα όλων των Ελλήνων και εκ του ασφαλούς να έχει τα χρήματά του στο εξωτερικό. Για αυτό κλείνοντας σημείωσε ότι μπορεί να είναι νόμιμο αλλά ωστόσο τίθεται ζήτημα δεοντολογίας.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.