19 Ιουνίου, 2016

Η Σία και η Τζο ...

Αναστάσης Περράκης

Μα τι σχέση έχει η αναπληρωτής υπουργός της Ελλάδας για την Εκπαίδευση, και προηγουμένως αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Πολιτικής, με την πολιτική δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών στην Βρεττανία Τζο Κοξ;

Ιδού τι μας είπε η κ. Αναγνωστοπούλου ως μέρος μίας συνέντευξης που μπορείτε να βρείτε αυτούσια στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

"Ο δολοφόνος της [Τζο Κοξ] αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της."

Στον ελληνικό Τύπο σήμερα το πρωί αναρωτιούνται πόσο μακριά είναι αυτή η ερμηνεία από το: «Ο βιαστής αντιπροσωπεύει την αντίδραση στις γυναίκες που κυκλοφορούν με μίνι φούστες και μπικίνι». Πιο γενικά εάν θέλετε, πόσο απέχει αυτή η δήλωση από την εξίσωση του θύματος και του θύτη.

Ίσως αρκετά, ίσως ελάχιστα. Εάν δεχτούμε όμως ότι όσο να 'ναι δεν απέχουν και πολύ οι δύο δηλώσεις, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, πόσο μακριά θα ήταν από αυτή την δήλωση: «Ο Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα είναι το αποτέλεσμα του εφιάλτη που δημιούργησαν οι νικητές του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου τροφοδοτώντας την ύφεση στην μεσοπολεμική Γερμανία». Περιμένετε - αυτό είναι σωστό, έτσι δεν είναι; Η άνοδος των εθνικοσοσιαλιστών στην εξουσία - μέσω της λαϊκής ψήφου και με μικρή γενικά κατάχρηση της δημοκρατικής διαδικασίας - ήταν σε μεγάλο βαθμό συνέπεια της ύφεσης που επιβλήθηκε από τις παράλογες πολεμικές αποζημιώσεις που απαιτήθηκαν από τους Γερμανούς. Δεν είναι αλήθεια; Ναι είναι. Αλλά δεν είναι το θέμα μας! Ή μήπως είναι;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρκετά προβλήματα. Ίσως, πολλά. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι θεμελιωδώς λανθασμένη. Είναι ο φασισμός, ηλίθιε. Οι πολιτικές της ΕΕ μπορεί να είναι λάθος, αλλά η ιδέα δεν είναι λάθος.

Μπορεί η ΕΕ να είναι καλή ή κακή για την οικονομία, αλλά η ιδέα δεν είναι λάθος. Δύναμη στην Ένωση. Και, όχι, δεν είναι η ΕΕ που δημιούργησε τους πρόσφυγες ή την παγκόσμια ύφεση. Οι κυρίαρχες δημοκρατικές κυβερνήσεις μας, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω εκλέγονται ακριβώς όπως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με καθολική ψηφοφορία, θα είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες από αυτές τις κυβερνήσεις έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη σε σχέση με τους τυχόν γραφειοκράτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή τροφοδοτήθηκε από την πολιτική της Γαλλίας και της Βρετανίας, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το μερίδιο της ευθύνης του για την ασυδοσία των παγκόσμιων αγορών, και η Γερμανία είναι η κυρίως υπεύθυνη για τις αυτιστικές πολιτικές για την καταπολέμησή της ύφεσης.

Η θλιβερή μικρονοϊκή φανατική κυρία που έχουμε στο υπουργείο Παιδείας, αδυνατεί να καταλάβει το βασικό: ότι η δολοφονία της Jo Cox αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που δεν είναι η Ευρώπη.

*Ο Αναστάσης Περράκης είναι μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α

Πηγή: anastassis-perrakis.blogspot.gr/