19 Απρίλιος, 2015

Η ρήξη -και όχι η συμφωνία- θα φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό

του Κωνσταντίνου Γκράβα Το “μπρος - πίσω”, η περιστροφή γύρω από ...εαυτόν και το “ήξεις-αφίξεις” έχουν γίνει δευτέρα φύσις για το κυβερνητικό επιτελείο και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γκράβας

Το “μπρος - πίσω”, η περιστροφή γύρω από ...εαυτόν και το “ήξεις-αφίξεις” έχουν γίνει δευτέρα φύσις για το κυβερνητικό επιτελείο και τους υπουργούς της κυβέρνησης ως προς τη στάση τους στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Σκουρλέτης έκανε σήμερα λόγο για ειλικρινείς συζητήσεις και ανέφερε ότι θα υπάρξει συμφωνία με το επιχείρημα ότι “δεν θα πάρουν (οι εταίροι) την ευθύνη να διαλύσουν την Ευρώπη”.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης διεμήνυσε ότι η Ελλάδα “μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρέος”. Ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον υποσχόταν στο ΔΝΤ ότι θα πληρώνουμε “εις το διηνεκές” τις υποχρεώσεις μας.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης προσέθεσε ότι «συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να καταλάβουν, ότι η ρήξη θα φτωχοποίησει τον ελληνικό λαό όσο (μάλλον) δεν φαντάζονται. Και όχι η έντιμη συμφωνία που έχει επειγόντως ανάγκη η χώρα.

* Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι συντονιστής του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης

19 Απριλίου 2015