18 Απριλίου, 2019

Η ρητορική της Χρυσής Αυγής ακούγεται και στην Ευρώπη

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, στην εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο

“Η χώρα δεν χρεοκόπησε κατά τύχη αλλά από τις κακές κυβερνήσεις” υπογράμμισε η Κατερίνα Μπακογιάννη στην εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο και εξήγησε πως μόνο ο ήπιος λόγος του Ποταμιού μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και όχι “ο διχαστικός λόγος των μεγάλων κομμάτων που μεταφέρεται και στη Βουλή και δεν βοηθάει στις συναινέσεις για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού στάθηκε στην ολιγωρία κυβέρνησης και δικαιοσύνης να ολοκληρώσουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής αφού “είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να προχωρήσουν την υπόθεση” την ίδια ώρα που το νεοναζιστικό μόρφωμα “όσο παραμένει υπόδικο θα ακούγεται η ρητορική του. Μια ρητορική που ακούγεται και στην Ευρώπη”, συμπλήρωσε.

Η Κατερίνα Μπακογιάννη στάθηκε στην ανάγκη να στραφεί στις ευρωεκλογές ο δημόσιος διάλογος χαρακτηρίζοντας ως προσβλητική την υποβάθμιση των ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα. “Θέλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες τη Ευρώπης με κοινά σύνορα,.κοινό υπουργό Οικονομικών, κοινή φορολογική πολιτική. Θέλουμε μιας ισχυρή Ευρώπη που θα επηρεάζει τα πράγματα και στην Ελλάδα” τόνισε και γι' αυτό το λόγο το Ποτάμι θέλει την ενίσχυση των ευρωπαϊκών φωνών, της ατζέντας Μακρόν και του ευρωψηφοδελτίου του Ποταμιού που απαρτίζεται από ανθρώπους γνώστες των ευρωπαϊκών πραγμάτων. “Θα είναι αλλιώς η Ευρώπη με τον Βέμπερ και αλλιώς αν ψηφιστούν κεντρώα κόμματα” κατέληξε.

Τέλος, επεσήμανε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι δεν έχουν αλλάξει θέσεις από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος και αναρωτήθηκε: “Πόσοι από τους πολιτικούς αρχηγούς μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο;”.

Δείτε το βίντεο: