6 Σεπτεμβρίου, 2016

Οι προτάσεις των Ολυμπιονικών

Ποτάμι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, Ειδική Εκδήλωση προς απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι Ολυμπιονίκες μας και οι προπονητές τους για πρώτη φορά στα χρονικά είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν στην πολιτική ηγεσία του τόπου και να εξιστορήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες αλλά και να μοιραστούν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών

Όλοι οι Ολυμπιονίκες μας επικεντρώθηκαν στην έλλειψη αθλητικών υποδομών αλλά και στην εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν το 2004, ενώ επεσήμαναν τη σημασία τα παιδιά από μικρή ηλικία να εκτεθούν στα διαφορετικά αθλήματα, άλλα πιο γνωστά και άλλα λιγότερο. Δε δίστασαν να μιλήσουν για τις προσωπικές τους αποτυχίες που τους οδήγησαν όμως αργότερα στην επίτευξη του στόχου τους και τη σημασία "του να σηκώνεσαι ξανά, όταν πέφτεις".

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη ανέφερε ότι "Oι επενδύσεις στις αθλητικές υποδομές και η επένδυση στον αθλητισμό ειδικά για την περιφέρεια είναι μια επένδυση για το μέλλον μας" καθώς "τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό και αυτό θα τους κάνει καλύτερους πολίτες, πιο υγιείς, πιο υπεύθυνους και πιο ικανούς".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «Τα γυμναστήρια πρέπει να μένουν όλα ανοιχτά. Ειδικά στην επαρχία που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα που δυσκολεύονται οι αθλητές» ενώ ο χάλκινος Ολυμπιονίκης, Παναγιώτης Μάντης υπογράμμισε ότι «Πιο μεγάλη σημασία έχει το μετάλλιο μας να φέρει κοντά τα νέα παιδιά, να μάθουν το ευ αγωνίζεσθαι».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος