11 Νοεμβρίου, 2017

Η Πολιτεία είμαστε εμείς!

Όλγα Δούρου

Από ένα πλήθος μικροεπιλογών που κάνουμε κάθε μέρα, άλλοτε συνειδητά και άλλοτε από κεκτημένη ταχύτητα. Η πίστη πως όλα είναι προκαθορισμένα, πως για όλα φταίει ένα αόρατο χέρι που καθορίζει και καθοδηγεί και εμείς δεν έχουμε καμία επιλογή, δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε καμιά μάχη που το αποτέλεσμά της έχει ήδη κριθεί, έχει δημιουργήσει μια απάθεια στην κοινωνία και την πεποίθηση πως η πολιτική απευθύνεται σε μια κλειστή κάστα ανθρώπων που δεν προέρχονται από εμάς αλλά από κάποιους άλλους συμφεροντολόγους και ισχυρούς.

Ίσως να υπάρχουν μερικά δίκια σε αυτήν τη θεωρία αλλά μόνο γιατί εμείς δεν αναλαμβάνουμε ως σύνολο την ευθύνη των πράξεών και των επιλογών μας. Γιατί δεν ενεργοποιούμαστε για να απαιτήσουμε με την δράση μας την αλλαγή αλλά αφήνουμε τους άλλους, απρόσωπους και απροσδιόριστους να επιλέξουν αντί για εμάς.

Την Κυριακή είναι η ψηφοφορία για τη δημιουργία του Νέου Φορέα. Μια ψηφοφορία που θα έπρεπε να ενδιαφέρει μας όλους ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Γιατί ο κύριος λόγος δημιουργίας του είναι η διεκδίκηση της Κυβερνησιμότητας και στην επιλογή του αυριανού Πρωθυπουργού αλλά και της ηγετικής ομάδας που θα τον/την συνοδεύει πρέπει να έχουν λόγο όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Το νέο κόμμα που θα φτιαχτεί θα είναι απότοκο του αρχηγού του ότι και αν σημαίνει αυτό. Οι οπαδοί του παλιού θα επαναφέρουν το παλιό με την νομιμοποίηση που φέρνει μια ανοιχτή ψηφοφορία, οι οπαδοί του νέου θα φέρουν το νέο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και αυτοί που κρύβονται πίσω από δήθεν ανανεωτικές εξαγγελίες θα είναι μια από τα ίδια. Πολλά λόγια, καθόλου πράξεις. Ένα έργο χιλιοπαιγμένο και αναμενόμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Στο χέρι μας είναι για άλλη μια φορά, να επιλέξουμε αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, Αυτούς που θεωρούμε πως ανταποκρίνονται καλύτερα στο σύστημα των αξιών μας και όχι αυτούς που απλά πιστεύουμε πως θα βγουν. Οι πολιτικές τάσεις θα έπρεπε άλλωστε να καθορίζονται από τους ψηφοφόρους και όχι από τα πολιτικά γραφεία και ας μην ξεχνάμε οι νίκες και οι ήττες έχουν πολλά επίπεδα και πτυχές και δεν είναι ποτέ απόλυτες και ολοκληρωτικές.

Αυτή την Κυριακή ας θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο, εμείς γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα τι μας εκπροσωπεί.

Υ.Γ.: Και αν αναρωτιέστε εγώ τι θα επιλέξω μα φυσικά #kaitoraStavros!

* Η Όλγα Δούρου είναι μέλος των Νέων του Ποταμιού

Πηγή: Τhe Caller

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com