11 Φεβρουαρίου, 2018

Οι πολίτες θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια

Σταύρος Θεοδωράκης

Παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για την υπόθεση Novartis

Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκανδαλοθηρικό σόου, για να μην πεθάνουμε από ανία.
Η ελληνική κοινωνία έχασε εκατομμύρια των εκατομμυρίων στη μαύρη τρύπα των φαρμακευτικών δαπανών. Κάποιοι πλούτισαν και αυτά τα λεφτά πρέπει να τα διεκδικήσουμε! Προτείνουμε στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν. Θα είναι και μια προσφορά στους έντιμους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αυτούς που δεν λαδώνουν και δεν παρανομούν. (...)

Η πολιτική δεν είναι ρωμαϊκή αρένα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αντίπαλοι της είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι. Και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αθώοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι της κυβέρνησης. (...)

Οι πολίτες όμως θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Με βάση αυτά, θα κρίνουμε και όχι με αφορισμούς και ιδεολογικές τοποθετήσεις.
Οι πολίτες θα ζήσουν, για μερικές μέρες, μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μηχανορραφίες, στοιχεία που δεν θα ξέρεις αν είναι αληθινά ή κατασκευασμένα, και τελικά θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά, μην μπορώντας να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Αυτό άλλωστε, βολεύει - ως ύστατη λύση - και τους κυβερνώντες. Μπορεί να μην έχουμε ενόχους, αλλά δεν θα έχουμε και αθώους. Θα έχουμε μόνο σκιές! (...)

Δείτε και σχολιάστε την ανάρτηση:

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com