8 Οκτωβρίου, 2017

Οι πολίτες να στείλουν το μήνυμα ότι φτιάχνουμε ένα κόμμα του 15%

Το Ποτάμι

«Ένας άνθρωπος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του νέου φορέα, ένας μόνο, κι αυτός είναι ο πολίτης», τόνισε από τον Πύργο την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας σε πλήθος κόσμου σε ανοιχτή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηλείας, ο υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα επανέλαβε την ανάγκη να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην εκλογή για την ανάδειξη του αρχηγού. «Καλώ όλους, όποιον κι αν έχουν σκοπό να ψηφίσουν, να δώσουν τη μάχη για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν. Έτσι θα δώσουμε το μήνυμα ότι το νέο κόμμα είναι του 15% κι όχι του 5%, ότι το νέο κόμμα θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και προλόγισε ο οινολόγος και επιχειρηματίας με έδρα την Ηλεία Αλέξανδρος Σταγκουράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη δέσμευσή του να παραμείνει στο νέο κόμμα έστω και ως στρατιώτης, ζήτησε όμως την ίδια δέσμευση και από τους συνυποψήφιούς του. «Κάναμε το πρώτο βήμα, η κυρία Γεννηματά κι εγώ, που ηγούμαστε των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη συγκρότηση του νέου κόμματος. Ξεκαθάρισα ότι μπορώ να είμαι αρχηγός αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης. Περιμένω κι από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο, περιμένω απ’ όλους τους συνυποψήφιους να κάνουν το ίδιο. Να σιγουρευτεί ο κόσμος ότι δεν μένουμε σε γενικόλογες κουβέντες περί ενότητας. Η εντιμότητα του προοδευτικού κινήματος επιτάσσει μια συμφωνία κυρίων. Όποιος κι αν κερδίσει, οι άλλοι πρέπει να συνταχθούν πίσω του».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε πάγιες θέσεις του, όπως ο χωρισμός κράτους εκκλησίας και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και υπενθύμισε (απαντώντας σε σχετικές με την αγροτική παραγωγή ερωτήσεις) ότι από χρόνια υποστηρίζει τη θέση ότι «τη χώρα δε θα σώσουν τα μνημόνια αλλά η γη, ο ήλιος και η θάλασσα. Δηλαδή η αγροτική παραγωγή με προϊόντα υψηλής ποιότητας, ο τουρισμός φροντίζοντας να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε "τουριστική υπερδύναμη" και η θάλασσα ως δίαυλος μεταφοράς για όλη την Ευρώπη».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com