21 Ιουνίου, 2017

Οι πολέμιοι των επενδύσεων καλούνται τώρα να τις προωθήσουν

Ποτάμι

Aφού τελείωσαν τα αντιμνημονιακά παραμύθια και οι ιστορίες περί ηρωικής διαπραγμάτευσης, ο κ.Τσίπρας ανακάλυψε τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι αυτό που φωνάζει το Ποτάμι εδώ και καιρό: η ανάπτυξη. Κάλεσε μάλιστα τους υπουργούς του, «να ανεβάσουν στροφές και να βγάλουν από τα συρτάρια ώριμα επενδυτικά σχέδια που λιμνάζουν λόγω γραφειοκρατίας».

Αν κοιτάξει κανείς όμως τους υπουργούς που βρίσκονταν γύρω από το τραπέζι, αναγνωρίζει στα πρόσωπά τους εκείνους που πολέμησαν οποιαδήποτε επένδυση: Από τα λιμάνια, ως τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό. Είναι οι ίδιοι που ακόμη και σήμερα προβάλουν κάθε είδους εμπόδια. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και επενδύσεις δεν πάνε μαζί. «Στο τέλος μιλούν τα έργα και όχι τα λόγια», είπε ο κ.Τσίπρας. Προφανώς του διαφεύγει ότι οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τα παχιά λόγια του, με τις καταστροφικές πράξεις του.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η συμφωνία δεν σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης, όπως έσπευσαν να πανηγυρίσουν κάποιοι υπουργοί του. Για να βγούμε απο την κρίση, είναι ανάγκη να τεθούν άλλες προτεραιότητες κι όχι να γίνονται επιλογές που μας γυρίζουν πίσω -όπως στον τομέα της Παιδείας- τις οποίες έσπευσε και σήμερα να στηρίξει ο κ.Τσίπρας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί.