25 Ιανουαρίου, 2017

Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης

Σταύρος Θεοδωράκης

Στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας. Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης (μαζί με τη Βουλγαρία).

Καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, γραφειοκρατία, εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και βέβαια κομματικό κράτος και αδιαφάνεια στις προσλήψεις. Όλα αυτά για τα οποία φωνάζει το Ποτάμι από την πρώτη ημέρα. Όπως είπαν σήμερα το μεσημέρι στους βουλευτές του Ποταμιού οι εκπρόσωποι του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας «η Ελλάδα έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει κάτω από τη βάση».
Αυτό το αρνητικό ρεκόρ της χώρας - και τώρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ όσο νομίζουν πολλοί. Είναι προσβολή στους ανθρώπους της δουλειάς, στον ξενιτεμένο νέο επιστήμονα, στους ανέργους και όσους προσφεύγουν στις υπηρεσίες του κράτους. Δεν βρίσκουν το δίκιο τους και πληρώνουν το κόστος της διαφθοράς. Είναι το φίδι που αν αφήσει παντού τα αβγά του, τότε θα είναι αργά για όλους μας.
Το Ποτάμι καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό για να (ξανά)πούμε στη Βουλή όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Πράγματα που δεν θέλουν λεφτά αλλά θέλουν γενναίους πολιτικούς.

Δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη και σχολιάστε παρακάτω: