28 Μάρτιος, 2018

Οι παραβιάσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου αποτελούν εμπόδια στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Μίλτος Κύρκος

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» 105,5 FM και στον δημοσιογράφο Κώστα Σαββοπουλο με αφορμή την επίσκεψη της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Άγκυρα.

Μεταξύ άλλων, ο Μίλτος Κύρκος είπε:

  • Θέσαμε το θέμα της άμεσης απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι επιζητά τη σύντομη επίλυση και την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών.
  • Από το Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και από τους συναδέλφους μας στην Τουρκική Βουλή, πήραμε το μήνυμα ενός φιλοευρωπαϊκού αισθήματος και ότι η προοπτική της Τουρκίας είναι στην Ευρώπη. Όταν ψάξουμε λίγο παραπέρα, εκεί αρχίζουν και οι διαφωνίες μας, γιατί, όπως ξέρετε, εμείς δικαίως θεωρούμε τις παραβιάσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου εμπόδια αυτή τη στιγμή στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
  • Ο «φάκελος» του προσφυγικού περιμένει την ευρωπαϊκή απάντηση της αλληλεγγύης και το Συμβούλιο κάνει ότι δεν τον έχει παραλάβει.
  • Η Τουρκία δεν κρατάει τους Σύρους επειδή έχει τη συμφωνία με την Ευρώπη για τα 3 δισ ενώ ξοδεύει 30. Τους κρατάει γιατί προσβλέπει στην επόμενη ημέρα της Συρίας. Τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Τουρκία, μαθαίνουν μαζί με τα αραβικά και τα τουρκικά. Και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι οι δυνητικοί σύμμαχοι της Τουρκίας την επόμενη ημέρα στη Συρία.
  • Δείτε την ανάρτηση και ακούστε το απόσπασμα: