29 Αυγούστου, 2016

"Η νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασύμβατη με τη συνταγή εξόδου από την κρίση"

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, με τις Μαρίνα Δεμερτζιάν και Εμμανουέλα Αργείτη.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, υπενθυμίζοντας πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε θίξει την ανάγκη ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου ήδη από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων το 2015. Επεσήμανε όμως πως ο τρόπος που επέλεξε η Κυβέρνηση δεν είναι ο ενδεδειγμένος, καθώς η διαδικασία ελέγχεται από τον αρμόδιο Υπουργό ενώ θα έπρεπε να τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τη συγκρότηση του οποίου το Ποτάμι έκανε μία ακόμα συναινετική προσπάθεια, καταθέτοντας σχετική πρόταση. Αναρωτήθηκε για ποιον λόγο προκρίνεται μόνο το οικονομικό τίμημα και τίποτε άλλο. ‘Εκρινε πως η προσφορά 4 μόνο αδειών είναι περιοριστική, σε αντίθεση με τη θέση του αρμόδιου Υπουργού περί βιωσιμότητας μόνο αυτού του αριθμού λόγω της περιορισμένης διαφημιστικής πίτας, σύμφωνα και με τη μελέτη του Ινστιτούτου Φλωρεντίας. Διευκρίνισε πως η τεχνική δυνατότητα του φάσματος είναι πολύ μεγαλύτερη φθάνοντας τις 16 συχνότητες υψηλής ευκρίνειας. Μίλησε για ποδοσφαιροποίηση του τηλεοπτικού τοπίου καθώς διεκδικούν άδειες ποδοσφαιρικοί παράγοντες τη στιγμή που ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε κάθε ευκαιρία κρίνει πως το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Παράλληλα ενώ στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μιλάνε για τέλος της διαπλοκής, ο κυβερνητικός εταίρος θεωρεί πως δεν πρέπει εργολήπτες δημοσίων έργων, όπως ο κ. Καλογρίτσας, να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Τόνισε πως η διαδικασία χρειάζεται επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να παταχθεί η διαπλοκή.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με το θέμα της διαπραγμάτευσης που ξεκινάει, διαπιστώνοντας πως το βασικό ζητούμενο είναι η αξιοπιστία η οποία, προφανώς, δεν εξυπηρετείται με την αναίρεση προηγουμένων συμφωνιών και δεδομένων. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι «η εμπιστοσύνη φεύγει σαν Φεράρι στην κατηφόρα κι επιστρέφει σαν ποδήλατο στην ανηφόρα». Χαρακτήρισε ως αυτογκόλ την αναθέρμανση της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ και ζήτησε από το πολιτικό σύστημα αντί να παράγει συνωμοσιολογίες να κάνει τη σχετική αυτοκριτική του. ‘Εκρινε πως η νοοτροπία της Κυβέρνησης είναι ασύμβατη με τη συνταγή εξόδου από την κρίση και παρουσίασε ως προαπαιτούμενα για αυτήν την αξιοπιστία, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με παράλληλη μείωση του κράτους και των πελατειακών σχέσεων και τη συναίνεση έναντι του διχαστικού λόγου που επιλέγει ως εργαλείο του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καθότι οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν και μεγάλες συναινέσεις.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Βουλευτής Αττικής