26 Απριλίου, 2019

Η νοοτροπία Πολάκη είναι νοοτροπία «τσάμπα μάγκα»

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη στο ΚΟΝΤΡΑ Channel

«Η νοοτροπία Πολάκη είναι νοοτροπία και του κ. Τσίπρα ο οποίος τον στηρίζει,» είπε η εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού στο δελτίο ειδήσεων του Kontra News με τον Γιώργο Μελιγγώνη σχετικά με τον σάλο που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας εναντίον του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Η Κατερίνα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη «τσάμπα μάγκα», ο οποίος, λέει και κάνει ό,τι θέλει αλλά, όταν έρχεται η στιγμή να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών.  Από την άλλη, αναφέρθηκε στην υποκριτική στάση κάποιων πολιτικών λέγοντας: «Οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν θέλουν λόγια, ούτε συμπόνια. Θέλουν μία κοινωνία και ένα κράτος που να μεριμνούν για το δικαίωμα τους στην ίση αφετηρία. Πολλοί από όσους σήμερα σπεύδουν να φωτογραφηθούν με τον κ. Κυμπουρόπουλο απουσίαζαν από τα έδρανα της βουλής όταν ψηφίζονταν νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε την πάγια θέση του Ποταμιού ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία είτε πρόκειται για άνθρωπο με αναπηρία, είτε για άνθρωπο με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή θρησκευτική πίστη.

Για την αποκάλυψη πως η φράση του Μάνφρεντ Βέμπερ« η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών» δεν συμπεριλήφθηκε στο ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ για την εκδήλωση στο Ζάππειο, είπε: «Η ΝΔ αξιοποίησε ένα μείζον εθνικό θέμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, για μικροκομματικό όφελος.» Και αναρωτήθηκε: Πώς μπορεί να λέει η ΝΔ ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα, κάνοντας φιέστες για την Ευρώπη, ενώ είναι αντίθετη σε μία πάγια ευρωπαϊκή θέση, όπως είναι τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια;»

Για το ίδιο θέμα τόνισε πως το Ποτάμι πλήρωσε το πολιτικό κόστος κάνοντας το πατριωτικό του καθήκον και δεν έκανε αντιπολίτευση για ένα μείζον εθνικό θέμα. «Και εμείς θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την καταψηφίσαμε στη Βουλή, αλλά η στήριξη στη Συμφωνία δεν ήταν στήριξη στην κυβέρνηση», κατέληξε.

Τέλος, αναφορικά με την προεκλογική παροχολογία της κυβέρνησης, είπε πως οι ελαφρύνσεις και τα επιδόματα δεν έχουν πραγματικό αντίκτυπο χωρίς μία δυνατή οικονομία που να μπορεί να τα στηρίξει. «Στην Γερμανία το 100% των ανέργων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας», τόνισε, «ενώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι άνεργοι φίλοι μου δεν το λαμβάνουν».

Δείτε το βίντεο: