6 Μαρτίου, 2017

Οι νέοι του Ποταμιού στο 1ο Συνέδριο CATCH-EyoU

Κοινότητες Νέων του Ποταμιού

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την Ευρώπη οι διαβουλεύσεις με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς είναι πολύ σημαντικές για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό τη προσέγγιση μιας πιο ολιστικής πολιτικής ειδικά σε θέματα Νέας Γενιάς. Σε αυτό το πλαίσιο εκπρόσωποι των Νέων του Ποταμιού έδωσαν δυναμικό παρόν στο 1ο Συνέδριο CATCH-EyoU "Young People as Active EU Citizens? Challenges and Visions on a Renewed Project for Europe" που πραγματοποιήθηκε 2-4 Μαρτίου στην Αθήνα. Οι Νέοι του Ποταμιού αντάλλαξαν απόψεις με νέους Ευρωπαίους και προώθησαν προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της αποστασιοποίησης των νέων από την πολιτική, ενώ έθιξαν φλέγοντα ζητήματα όπως η εργασία, η παιδεία και η ισότητα ευκαιριών για τους νέους.

Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση στη Στρογγυλή Τράπεζα ανάμεσα στον Πάρη Βιλλιώτη, μέλος της Επιτροπής Νέων του Ποταμιού και την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Monica Menapace. Ο Πάρις Βιλλιώτης εξέθεσε τις ανησυχίες του για τη θέση των νέων στην Ελλάδα της κρίσης και σε απάντησή του η Monica Menapace επισήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής νέων εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων στη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια προσέγγισης των νέων στην πολιτική.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε πως οι Νέοι του Ποταμιού ήταν ο μόνος ελληνικός πολιτικός οργανισμός που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του CATCH-EyoU.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση: