8 Απριλίου, 2016

Οι Νέοι του Ποταμιού 15 ημέρες μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες σε διήμερες επαφές στις Βρυξέλλες

Κοινότητες Νέων του Ποταμιού

Hμέρα Πρώτη: H Καρδιά της Ευρώπης δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Το οδοιπορικό μας ξεκίνησε από τον παλιό χώρου του χρηματιστηρίου όπου χιλιάδες Ευρωπαίοι και πολίτες του κόσμου άφησαν ένα λουλούδι και άναψαν ένα κερί ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς τους και συμπαράστασης στο ευρωπαϊκό ιδεώδες που δοκιμάζεται. Η αίσθηση στη πόλη των Βρυξελλών είναι διαφορετική, η πραγματικότητα όμως εξελίσσεται και προχωρά.

Επόμενη στάση η εκδήλωση των S&D για την ευρωπαϊκή παρέμβαση στο προσφυγικό, με παρουσία σημαντικών ομιλητών όπως ο Τζιάνη Πιτέλα, ο Πιέρ Μοσκοβισί, η Φεντερικά Μαγκερίνη, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά. Κοινή παραδοχή που συνομολογείται και από τον τίτλο της "Solidarity has no Borders".

O Σταύρος Θεοδωράκης αποδεχούμενος την πρόσκληση του Guy Verhofstadt, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της ομάδας του ALDE λαμβάνοντας το λόγο στα πλαίσια ενός μικρού debate μεταξύ του ίδιου και των βουλευτών του ALDE για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και το ευρωπαϊκό της μέλλον, επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν ευρωπαϊκά κόμματα διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης στο Ποτάμι.

Ημέρα δεύτερη: Οι Νέοι του Ποταμιού συμμετείχαν σε έναν άκρως ενδιαφέροντα διάλογο με τους PES αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα, το προσφυγικό και ζητήματα που απασχολούν τους νέους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδό, όπως η ανεργία, η νεοφυής επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Parlamentarium, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τελευταίος σταθμός της ημέρας, το κορυφαίο όργανο ευρωπαϊκής νομοθετικής πολιτικής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ξενάγηση ξεκίνησε με την ενημέρωση των Νέων για τον τρόπο λήψης αποφάσεων και τη δομή του Ευρωκοινοβουλίο, ενώ ολοκληρώθηκε με τη συνομιλία μας με τους ευρωβουλευτές του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο και Γιώργο Γραμματικάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των νέων στις Βρυξέλλες: