20 Σεπτέμβριος, 2017

«Η νέα παράταξη θα είναι ο κύριος φορέας στον προοδευτικό χώρο»

Δημήτρης Τσιόδρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας μίλησε στο ραδιόφωνο 247 και επισήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τιναχτεί στον αέρα η εκλογική διαδικασία της 5ης και 12ης Νοεμβρίου για την ηγεσία του νέου φορέα εξαιτίας διαφωνιών που υπάρχουν σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Τόνισε πως, σε αυτή τη διαδικασία, ο σκοπός είναι να μπορεί κάποιος να ψηφίσει εξ΄ αποστάσεως και να διασφαλιστεί το αδιάβλητο. Σε περίπτωση που δε γίνει εφικτό να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία, η διαδικασία θα διεξαχθεί όπως κρίνει η Επιτροπή Αλιβιζάτου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιτυχία του νέου εγχειρήματος έχει να κάνει με τη συμμετοχή του κόσμου και την ισχυρή εντολή που θα δοθεί την επόμενη μέρα.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος στη συγκεκριμένη φάση γιατί ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το σώμα που απαντά υπέρ όλου αυτού και το τελικό αποτέλεσμα δε θα δοθεί από 200 άτομα μόνο. Τόνισε πως το κόμμα που θα δημιουργηθεί πρέπει να είναι ο κύριος φορέας στον προοδευτικό χώρο καθώς έχει να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κλήθηκε να σχολιάσει μια πρόσφατη εξέλιξη στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι συμμαχική, δε γίνεται η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, όταν δεν έχει τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ». Συμπλήρωσε στη συνέχεια πως «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται να ψηφίζουν αυτά που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί εταίροι από τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορίες πως είμαστε τρόικα εσωτερικού» και καταδίκασε τη στάση αυτή.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και επικεφαλής του επιτελείου του Σταύρου Θεοδωράκη