22 Αύγουστος, 2015

Η «μητέρα των μεταρρυθμίσεων» είναι η μεταρρύθμιση του κράτους

Σπύρος Δανέλλης

Το Ποτάμι έχει δοκιμαστεί πια σε ένα χρόνο με πολλές απαιτήσεις και ιδιόμορφες συνθήκες και απέδειξε ότι κόντρα στους καιρούς δεν αφέθηκε στην ευκολία του λαϊκισμού και δεν υιοθέτησε τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης που λέει σε όλα όχι.

Για τις θέσεις του Ποταμιού και το ρόλο του μετά τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα και τη στάση του κ.Λαφαζάνη στις πολιτικές εξελίξεις μίλησε μεταξύ άλλων ο κ.Σπύρος Δανέλλης βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αλιφιέρη και της Γιώτας Ηλιού στον Alpha 98,9fm.
«Το Ποτάμι έχει δοκιμαστεί πια σε ένα χρόνο με πολλές απαιτήσεις και ιδιόμορφες συνθήκες και απέδειξε ότι κόντρα στους καιρούς δεν αφέθηκε στην ευκολία του λαϊκισμού και δεν υιοθέτησε τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης που λέει σε όλα όχι. Αντιθέτως πήρε την μεγάλη ευθύνη να στηρίξει την κυβέρνηση στις πολύ δύσκολες αποφάσεις. Δεν είπαμε εύκολα ψέματα, εκφραστήκαμε ως κόμμα του ορθού λόγου με γνώμονα το να έχει η Ελλάδα την κανονικότητα ευρωπαϊκής χώρας και θέσαμε ως πρώτο ζητούμενο την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο βουλευτής.

Σχετικά με τον ρόλο του Ποταμιού μετά τις εκλογές, ο κ.Δανέλλης σχολίασε ότι «ο καιρός των αυτοδυναμιών πέρασε ανεπιστρεπτί. Θα πρέπει να περάσουμε πια στις κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας ως κανονικότητα της πολιτικής ζωής και όχι εξ’ ανάγκης και εκτάκτως. Ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν και ανάλογα με τη σοβαρότητα με την οποία το πρώτο κόμμα θα προσεγγίσει την πραγματικότητα εμείς ως Ποτάμι οφείλουμε χάριν της ομαλοποίησης της πολιτικής ζωής και της αποτελεσματικότητας της διακυβέρνησης της χώρας να συμβάλλουμε με ένα ρόλο που θα κρίνουμε τότε. Το Ποτάμι θα συμβάλλει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο βουλευτής.
Αναφερόμενος στον κ.Τσίπρα, ο κ.Δανέλλης έκανε λόγο για «την ιστορική ευκαιρία, τις ιστορικές συνθήκες που δεν είχε κανένας προκάτοχός του, αλλά δυστυχώς ο κ.Τσίπρας επέλεξε να είναι κομματικός ηγέτης αντί εθνικός ηγέτης. Αυτή είναι η κατάρα της παλαιοκομμουνιστικής αντίληψης».

Επιπλέον, ο βουλευτής τόνισε το γεγονός ότι «δεν συζητάμε στο δημόσιο διάλογο για το πως επιτέλους αυτός ο τόπος θα αρχίσει να παράγει εθνικό πλούτο. Η μητέρα των μεταρρυθμίσεων είναι η μεταρρύθμιση του κράτους. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αποτελούν τη φιλολαϊκή πολιτική καθότι φέρουν και κοινωνική δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα».
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον κ.Λαφαζάνη, ο κ.Δανέλλης τόνισε ότι «οι κώδικες, οι αντιλήψεις, οι πολιτικές αναφορές του κ.Λαφαζάνη, που ήταν γνωστές στον ευρύτερο χώρο χρόνια τώρα, η αντίληψη δηλαδή της εξόδου από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και της μετάβασης σε ένα θολό τρίτο κόσμο με αναφορές που έχουν να κάνουν με τις απαρχές του προηγούμενου αιώνα δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γοητεύσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ή συνολικότερα» κάνοντας επίσης λόγο για το όραμα του διαφορετικού κόσμου που υπόσχεται ο κ.Λαφαζάνης το οποίο «δεν θέλγει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν έχουν απογοητευτεί από την αναξιοπιστία που έδειξε ο κ.Τσίπρας».

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου

22 Αυγούστου 2015, Alpha 98,9fm