13 Φεβρουαρίου, 2018

Οι millenials θα βελτιώσουν την κατάσταση στη χώρα

Σταύρος Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook

Κάποιοι τους αποκαλούν «η χαμένη γενιά». Δεν θα είναι. Η έρευνα του kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνει ότι το 75% των millenials (18-37 ετών) πιστεύουν ότι για κάθε πρόβλημα μπορεί να βρεθεί λύση. «Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να λύσω ένα δύσκολο πρόβλημα», λέει το 90%. Παλεύουν για τη ζωή τους, παρόλο που το 69% δεν ελπίζει ότι θα έχει ευκαιρίες καριέρας και το 78% δεν περιμένει βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι το 57% των millenials πιστεύουν ότι μπορούν οι ίδιοι να βελτιώσουν την κατάσταση στη χώρα. Είναι αυτή η προτροπή του Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: “Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;” Πολέμα!». Και δεν ονειρεύονται, πια, τη σιγουριά του Δημοσίου. Το 66% θέλει μια θέση στον ιδιωτικό τομέα, το 12% στο Δημόσιο, το 10% θέλει αυτοαπασχόληση και μόλις 6% μια θέση σε ΔΕΚΟ.

Είναι σημαντικό ότι μετά από χρόνια απαισιοδοξίας και μιζέριας, κάποιοι έρχονται να δηλώσουν «παρών», εκεί που πολλοί από την προηγούμενη γενιά έκαναν πίσω και νικήθηκαν από την κρίση.
Μεγάλωσαν με δυσκολίες αλλά σήμερα το 90% δηλώνουν ότι από την κρίση βγαίνουν πιο ισχυροί.
Είμαστε μαζί τους και πρέπει να τους κάνουμε χώρο, στην πολιτική, στη δουλειά, στις αποφάσεις.
Οι καιροί απαιτούν την δική τους τόλμη και ευθύνη. Αρετές που πολλοί από τους "προηγούμενους" και "προπροηγούμενους" δεν διαθέτουν, όπως έδειξαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό και την Novartis.

Οι φωτογραφίες είναι από millennials που βρέθηκαν στο δικό μου δρόμο

Δείτε και σχολιάστε την ανάρτηση:

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com