26 Ιανουάριος, 2016

«Οι μετακλητοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κανονικά ενταγμένοι σε δημόσιες υπηρεσίες»

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Στην ΕΡΤ, καλεσμένος της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» βρέθηκε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Σχολιάζοντας το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων που έχει αναδείξει το Ποτάμι, το τελευταίο διάστημα, είπε ότι θα αρκούσε να δει κάποιος μόνο το κομμάτι που αφορά τις τοποθετήσεις κομματικών στελεχών για να καταλάβει την ποιότητα διακυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ όλο τον προηγούμενο χρόνο. Δεν μπορεί να λέγονται παντελώς ανυπόστατα πράγματα. Το Ποτάμι λέει από που αντλεί τα στοιχεία που επικαλείται και ζητά από την κυβέρνηση να τα διαψεύσει και να υποδείξει την σωστή πηγή αν δεν ισχύουν. Σήμερα, πάντως, αν κάποιος θέλει να πληροφορηθεί έγκυρα πόσοι είναι οι άνθρωποι που υπηρετούν στο Δημόσιο, επισκέπτεται την επίσημη ιστοσελίδα της απογραφής δημοσίων υπαλλήλων: www.apografi.gov.gr Η καταγραφή αυτή είναι μια κατάκτηση την οποία ο Σύριζα αμφισβητεί. Από το 2010 και μετά υπάρχει αυτή η βάση δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά το επιχείρημα του Σύριζα ότι «οι μετακλητοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι», ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τόνισε ότι είναι κανονικότατοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι αμοίβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατέχουν θέση που είναι καταγεγραμμένη και περιγεγραμμένη στον οργανισμό του φορέα που υπηρετούν. Είναι τεράστια η ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν και συντήρησαν αυτή την κατάσταση. Ήδη από το 1985 ορίστηκε ότι τα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης αποτελούν δημόσιες υπηρεσίες, και κανείς έκτοτε δεν θέλησε να το αλλάξει.

Όμως τώρα, ο Σύριζα, επιπλέον όλων αυτών έδωσε με το νέο μισθολόγιο προώθηση 13 μισθολογικών κλιμακίων στους μετακλητούς, είπε κλείνοντας ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι γραμματέας της ΚΟ